22.1.2014

Muoti kohtasi karut kellariloukot - aikuinen nainen lukee

Tästä ei ole ollut puhetta - mutta aikuinen nainen on mitä suurin kirjastofani ja ajoittain kova lukemaan. Blogini pitkäaikainen seuraaja Minna toivoi esittelyjä löytämistäni kirjahelmistä  (terveisiä ihanalle Minnalle!), joten tässä nyt kaksi kiinnostavaa näin ensi alkuun.

Muoti -tyylit ja vaatteet kautta aikojen on upea ns. sohvapöytäkirja eli kirja jota tekee mieli selailla uudelleen ja uudelleen. Valtavasti tietoa ja kauniita kuvia muodin-tyylin-vaatteiden historiasta; suunnittelijoita, tyyli-ikoneita, klassikoita.... Otin kuvaan peukaloni jotta kirjan kunnioitusta herättävä koko näkyisi, mutta eipä tainnut auttaa... Tässä järkelemäisessä 229 x 276 mm -kokoisessa kirjakaunottaressa on melkein 500 sivua, joten ihan käsilaukkukäypä se ei ole ;-)

 Näin Muoti-kirjasta kustantajan sivuilla:

"Täydellinen, yltäkylläinen, hurmaava... Upea visuaalinen aikamatka siihen, miten ihminen on kautta aikain pukeutunut parhaimpiinsa.
Liki 500-sivuinen suurikokoinen teos vie lukijan muodin kirjalliselle catwalkille. Esillä on pukeutumisen historia aina muinaisesta Egyptistä haarniskoihin ja metsästyspukeutumiseen sekä Barbie-nuken vaatteista Kate Middletoniin. Kirja on ensimmäinen kattava suomenkielinen ensyklopedia, jonka yksityiskohtaiset kuvat kertovat tismalleen, mistä kunkin ajan muodeissa on ollut kyse. "

Aivan erilaiseen maailmaan ja tunnelmaan minut vei näyttelijä Ville Haapasalon Venäjän varhaisvuosista kertova teos: " Et kuitenkaan usko..." . Kenties olet katsonut tv:stä Villen mainioita matkadokumentteja, jos et - niin aikuinen nainen suosittelee (löytyy Yle Areenasta ) .

Kirja on haastattelumuotoinen, rento ja hyvällä tavalla rosoinen, aivan kuten Ville itse. Tarinat ovat uskomattomia ja kirjan kuvat pysäyttäviä. Aikuinen nainen tykkäsi kovin myös tästä kirjasta ja toivottaa persoonalliselle kulttuurilähettiläällemme Villelle kaikkea hyvää.

Näin Et kuitenkaan usko -kirjasta kustantaja Docendon sivuilla:

"Ville Haapasalo aloitti opinnot Leningradin teatteriakatemiassa vuonna  1991. Hän ei puhunut sanaakaan venäjää. Hän asui järkyttävissä  kellariloukoissa, näki vapaaehtoisesti nälkää ja joutui useita kertoja  ryöstetyksi ja hakatuksi.

Lopulta hän päätyi kaikkien aikojen  suosituimpaan venäläiseen elokuvaan. Siitä alkoi uskomaton ura  elokuvatähtenä ja julkisuuden henkilönä, joka nykyään rankataan Forbes-talouslehdessä Venäjän "kolmanneksi arvokkaimmaksi kasvoksi".

Tässä  suorasukaisessa haastattelukirjassa Ville kertoo uskomattomista  kokemuksistaan gangstereiden, oligarkkien ja sotaherrojen vieraana ja  siitä, miten hän oppi rakastamaan villiä ja mahtavaa naapurimaatamme.

Kauko Röyhkä on kirjannut muistiin Villen uskomattomat vaiheet Venäjän jälleensyntymisen vuosina. Tarina on hulvattoman hauska ja rankka eikä aina kovin kaukana paroni von Münchhausenin muisteloista. Juha Metson valokuvat rakentavat tarinalle toisen ulottuvuuden, jossa näkyvät itänaapurin kurjuus ja korskeus."

12 kommenttia:

 1. Justiinsa tuumailin tänään (tai siis käytännöllisesti katsoen se oli kyllä eilen), että toi Muoti-kirja pitäis hankkia omaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva kuulla sinusta :-)

   Pääsääntöisesti kannatan kirjojen lainaamista, mutta Muoti-kirja tekee poikkeuksen - se olisi kiva ihan omistaa. Saisinko muuten pyytää sinulta, tuoksumaailman tuntijalta, suositusta pariin hyvään parfyymiblogiin? Etsintäni kun eivät ole oikein tuottaneet tulosta..

   Poista
  2. Tuoksublogit ovat tällä hetkellä jostain syystä hiljenneet. Omaanikaan en ole päivittänyt...hui, varmaan yli vuoteen!! Pitäisi kyllä taas aktivoitua sen suhteen, tuoksut ovat ihania ja mulla olis kyllä materiaalia yllin kyllin!

   En juurikaan seuraa ulkomaisia tuoksublogeja, lähinnä kotimaiset ovat olleet mun lukulistallani ja kuten sanottua noi kotimaiset on tehokkaasti hiljenneet. Mun tuoksublogin, http://tuoksutaikaa.blogspot.fi/ , sivupalkista löytyy linkit kaikkiin mun tietämiin kotimaisiin tuoksuaiheisiin blogeihin (paitsi Sinistä pintaa sieltä näköjään puuttuu ja Keyword: Love, jotka tosin on kosmetiikkablogeja mutta niissä kirjoitellaan myös tuoksuista).

   Ulkomaisista hyväksi kehuttu on mm. Bois de Jasmin: http://boisdejasmin.com/ ja itse olen joskus lueskellut satunnaisesti Perfume Shrinea: http://perfumeshrine.blogspot.fi/.

   Poista
  3. Kiitos! Mikähän siinä kun kaikki hiljenneet...

   Poista
  4. Sorry kun änkeän tänne tuoksujuttuineni, mutta olisi mahtavaa jos Mohn innostuisit taas päivittämään tuoksublogiasi! Sinulla on niin mukavan erilainen tapa kirjoittaa kuin monilla muilla. Ja noh, tuntuu kaikki kotimaiset tuoksublogit tosiaan hiljenneen aivan tyystin, mikä on harmi sillä omalla äidinkielellä lukemisen lisäksi olen sitä mieltä että suomalaiset kirjoittavat tuoksuista elävämmin kuin esimerkiksi jenkit. Näin rankasti yleistäen. Tosin mikä minä olen kenenkään postaustahtia kommentoimaan, omaakin blogia päivitän hävettävän harvoin.. :)

   Poista
  5. Tervetuloa vain kommetoimaan Calypso! Yhdyn toiveeseen - sillä minäkin olen jo pidemmän aikaa etsinyt kotimaista tuoksublogia. Täytyypä käydä kurkkaamassa myös sinun blogiisi.

   Poista
 2. Kiinnostavilta vaikuttavia kirjoja molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, keskenään aivan erilaisista maailmoista kertovat kirjat - mutta molemmat kivat & kiinnostavat. Terkkuja ja kiitos kommentista, ihanaa kun aurinko paistaa!

   Poista
 3. Alkoi heti kiinnostaa tuo muoti-kirja. Vähintään pitää lainata. Miekkonen sai multa joululahjaksi tuon ville-kirjan ja luki sen yhdessä illassa, niin mielenkiintoinen oli. Täytynee siis myös itse se selata läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta lahjaksi. Suosittelen kyllä molempia, ainakin itse tykkäsin.

   Poista
 4. Muoti-kirja ei todellakaan ole iltalukemista sängyssä ;) Hieno teos kyllä ja vaikka kirjahyllystäni löytyy muotikirja jos toinenkin, ajattelin tämän ihan ikiomakseni ostaa (lainasin myös kirjastosta).

  Kiitos Ville-kirjan vinkistä! Multa on ihan mennyt ohi, että tällainen on tullut markkinoille. Suurena Ville ja Villen ohjelmien fanina tämä täytyy ehdottomasti ottaa lukulistalleni.

  VastaaPoista
 5. Hih, olisihan se kunnon täräys kun jätttikirja kopsahtaisi väsyneen sängyssälukijan otsalle.

  Ville-kirjassa uskomattomia tarinoita riittää, kannattaa lukea :-)

  VastaaPoista