7.1.2014

Tunnelmia Lux Helsinki 2014, aikuinen nainen iltakävelyllä

Helsingissä ei ole ripaustakaan lunta ja pimeys vallitsee. Piristystä onneksi tarjoaa kiva valotapahtuma Lux Helsinki 4. - 8.1.2014. Aikuinen nainen oli iltakävelyllä Hesperian puistossa  mystistä tunnelmaa nauttimassa. Tässä muutamia kuvia, ole hyvä :-)


Lux Helsinki sivuille KLIK

"Kaupunkitapahtuma Lux Helsinki tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille vuoden pimeimpänä aikana lauantaista keskiviikkoon 4.–8.1.2014. Huikean visuaaliset valoteokset houkuttelevat ulos talviseen Helsinkiin.
Kaikkiaan kahdentoista tapahtumapaikan vaikuttava ja yllätyksellinen reitti johdattelee katsojan Töölönlahden rannan puolta pitkin Kansallisoopperan amfiteatterin, Hesperian puiston, Kansallismuseon, Hakasalmen huvilan, Musiikkitalon, VR:n makasiinin ja Kansalaistorin kautta Uudelle ylioppilastalolle. Lisäksi tapahtuman keskeisenä näyttämönä on Senaatintori. Vuoden 2013 tapahtumasta tuttu Lux Ratikka palaa myös raiteille. Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa nähdään ensi kertaa valotaiteen näyttely Lux IN."

" Jo useana vuonna yleisöä ihastuttanut tunnelmallinen lyhtypuisto toteutetaan jälleen yhteistyönä Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa. Puistoa kuratoi ympäristö- ja yhteisötaiteilija Kaisa Salmi. Uusia, entistä värikkäämpiä lyhtyjä valmistavat taide- ja muotoilualan opiskelijat: lisäksi mukana on aikaisempina vuosina tehtyjä opiskelijoiden ja ammattilaisten lyhtyjä.
Lantern Park on projekti, joka laajenee vuosi vuodelta entistä runsaammaksi valoiloitteluksi. Se ottaa talvisen puiston syleilyynsä illan hämärtyessä, ja myös puiston valaistus muuttuu osaksi tunnelmaa. Tällä kertaa mukana on lähes 150 lyhtyä, jotka täyttävät puiston Kansallisoopperalta Hakasalmen huvilalle asti. Lyhdyt valaisevat puistoa myös yöaikaan."


Lopuksi vielä upea Senaatintorin lainakuva Lux Helsingin sivuilta:
Corazon. Photo Lauri Rotko


Lisää kuvia KLIK

2 kommenttia:

 1. Vitsit mitä upeita kuvia. Olen tänään illasta keskustassa käymässä, suuri olisi haave, että ehtisin tapahtumassa piipahtamaan edes pienen hetken verran ja valoja ihastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Dahlia, tosi-tosi kiva kuulla että myös tällaiset hieman erilaiset postaukset kiinnostavat ja että pokkariräpsyilläkin pärjää!

   Käypä kurkkimassa valotapahtumaa ja huom. muista sateenvarjo, käsineet sekä lämmin takki - lämpöasteista huolimatta ihmeen viimaisen viileätä oli ainakin toissa iltana.

   Terkkuja :-)

   Poista