4.9.2018

Isommat haasteet ja hyvän mielen juttu

Mikä mukavampaa sateisena päivänä kuin lukea hyvää kirjaa tai katsella hyvää elokuvaa. Lauantaina taivas oli uhkaavaan tummanharmaa joten ilolla sekä lukuhommia että elokuvaa. Otso Sillanaukeen kirja Zero Waste Jäähyväiset jätteille on ollut lukulistallani pitkään. Pieni kynnys lukemiseen saattoi olla, tai ainakin pelko siitä että iskeekö lisääntyneen tiedon myötä iso morkkis omien kulutustottumusteni vuoksi - tällaisen kauneuskiinnostuneen bloggaajan kaapeista kun mm. löytyy purkki poikineen.

Kirja on aivan erinomaisesti kirjoitettu. Sujuvaa, selkeää, erittäin asiantuntevaa, käytännönläheistä ja kannustavaa. Tuli heti mieli katsella omia valintojaan tarkemmin, oppia. Mukava oli huomata että vaikka parantamisen varaa olisi kovasti, niin silti äidin ja mummon ( myös isän ja vaarin ) peruina minussakin elää oikeanlaista asennetta. Korjataan, kulutetaan loppuun, kierrätetään yms - haaskaaminen on ei hyvä juttu. Karsimisessa ja kieltäytymisessä minulla kyllä aivan erityisesti opittavaa, miksei muussakin. Lämpimästi suosittelen Otson kirjaa!

Elokuvia katson paljon ja laiskuuttani aivan liian harvoin elokuvateatterissa. Kirjastosta tilaamani tositarinaan perustuva The Big Sick kuuluu iloisiiin yllättäjiin. En tiennyt mitä odottaa, mutta tykkäsin. Polveileva ja ennalta-arvaamaton, kulttuurisiin eroavaisuuksiin  kivalla tavalla kantaa ottava, hauska ja vakavakin. Hyvän mielen juttu.


4 kommenttia:

 1. Kiitos leffavinkistä, tuon haluan ehdottomasti nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin että tämä saattaisi sinua hyvinkin kiinnostaa. Iloista päivää Outi!

   Poista
 2. Kiitos kirjavinkistä - tuosta löytyy varmasti virikettä taas seuraavaa Ekopaastoakin varten!

  VastaaPoista