28.9.2018

Onnenpotku ja kilpparijuttuja


Kesälomasta säästetty viikko vietetty Zakynthoksen saarella Kreikassa. Säät suosivat, ruoka oli herkullista ja ihanan kirkas merivesi lämmintä. Voisiko sitä enempää toivoa :-)


Zakynthoksen rannoilla pesii luonnonvarinen merikilpikonna Caretta caretta. Niin hyvä tuuri kävi että satuin paikalle eräänä aikaisena aamuna kun pienet merikilpikonnat kuoriutuivat ja aloittivat matkansa pesäkuopalta kohti merta. Voi miten sööttejä ja voi miten vaivalloiselta matkantekonsa näytti. Ensin kömpimistä rantahiekkaa pitkin veteen ja sitten aallot heittivät poikaset takaisin rantaan monen monta kertaa. No, viimein pääsivät merielementtiinsä kuitenkin vapaaehtoisten valvovain silmäin alla. Mahtavaa oli huomata miten hienoa ja tärkeätä työtä siellä merikilpikonnien suojelun eteen tehdään.

Nyt on akut ladattu auringon valolla ja syksy saa tulla.

Oikein hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Eikä mitä vauvvvvakonnia <3

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän kauniin näköistä ja nuo kilpparit! <3 Mahtavaa työtä tekevät ja ah, varmaan tapittaisin nuita ihanuuksia silmät pullollaan. Luonto on vaan niin uskomaton! <3 Ja apua, kun meinaa lomakuume Kreikkaan taas nousta.. :D on ollut miehen kanssa sellainen haave, kun täältä joskus lomalle sutaistaan, niin Kreikkaan. Dreaming ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikka on kaunis ja ihastuttava. Ihmiset ystävällisiä, ruoka konstailemattoman hyvää, on turvallista ja rentoa. Tykkään <3

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja voi noita vauvakilppareita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuttavia pikku otuksia, teki kovasti mieli niitä avittaa - mutta vapaaehtoiset neuvoivat että koskeminen ehdottoman kiellettyä.

   Poista
 4. Suloisia kilppareita! Mäkin onnistuin bongaamaan kilpikonnia Kreetalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi<3 Kreetallakin - vau, en tiennyt että sieltäkin niintä voi löytää.

   Poista