31.5.2018

Anna-Leenan kanssa: Ihan ystävänä sanon


Lämmin ja leppeä kesäpäivä, ollapa riippumatto! Noh, riippumattoa ei valitettavasti ole, mutta pihakeinu, iso kuppi haudutettua teetä ja korissa kirja. Pieni kirjavinkki siis tähän väliin. Anna-Leena Härkösen kirja Ihan ystävänä sanon - ja muita kirjoituksia on kokoelma osuvia tekstejä; hauskoja, teräviä, ajankohtaisia, koskettavia ja vakaviakin. Helppolukuinen, nautinnollista sujuvaa kieltä ja mitä parhainta kesälukemista. Anna-Leena ei kursaile eikä pelkää, vaan kirjoittaa suoraan. Kaikki eivät välttämättä hänen suoruudestaan pidä, mutta minä viihdyin loistavasti tämän kirjan parissa. 

Kansikuva yhdistettynä kirjan nimeen sai hymyilemään; hauska yllätys onkin tyly nyrkkeilyhanska.

Kokoelman aiheita ovat mm. Halaamispakko, Hotellielämää, Tavarataivas, Kauppakiusaaja, Risteilyn autuus ja Vuosisadan rakkaustarina. Anna-Leena on hyvää seuraa, suosittelen!
 
Lopuksi vielä kuva kirjan sivusta 105 joka jäi kovasti mieleeni. Kaniikki Henry Scott Hollandin runo läheisensä menettäneelle. Viisaita sanoja.

Oletko sinä ehtinyt lukea kirjoja viime aikoina?

Seuraa minua: Bloglovin' Pinterest Instagram

10 kommenttia:

 1. Mä olen taas koittanut, päätin aloittaa Kay Scarpettat alusta. Eka kirja puolivälissä jee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi viive, sain kommentit vasta.

   Lukeminen on kivaa, hyvä Jonna.

   Poista
 2. Mulla on tuo kirja varauksessa kirjastosta, mutta jono on piiiitkä. Näinköhän saan kesän aikana käsiini:D Tykkään tosi paljon A-L:n kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirjaston jonot - minullakin aina monta viritystä vetämässä ;-). No tietenkin, voin hyvin kuvitella että Anna—Leenan kirjoitustyyli sinua miellyttää.

   Poista
 3. Anna-Leena Härkönen on ollut ihan mestari kirjailija Häräntappoaseesta alkaen. Tätä uusinta en ole lukenut, mutta nyt heräsi kiinnostus, koska hänen lehtijuttuissaan ja kolumneissaan on ollut osuvaa kerrontaa juuri noista em. aihepiireistä.
  Mä olen ollut aivan vetämätön lukija viime aikoina... Netfilixiä ja Yle Areenaa on tullut tuijoteltua senkin edestä... huokaus;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista se on, välillä iskee ns lukulukko. Ei saa aikaiseksi vaikka kiinnostava kirjakin olisi. Arena on muuten loistojuttu :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Yksi kirja odottaa täällä kesälomaa ja lukemista.Mukavaa kesäkuun alkua🌻

  VastaaPoista
 5. Anonyymi15/6/18

  Mäkin tykkän Härkösestä. Terävää.ja hauskaa havainnointia.

  VastaaPoista