15.4.2016

Rakastamisesta, kuolemisesta sekä merkityksen löytämisestä

Ei ihan nuoret lukijani saattavat muistaa kohutun ja paheksuntaakin aikanaan herättäneen Erica Jongin kirjan nimeltään: "Lennä, uneksi", joka kuvasi avoimesti naisen seksuaalisuutta.

Kirjastosta bongasin Erican uutuuden: "Elä ja uneksi" - avartava lukukokemus! Huumorintajuinen ja suorasanainen kirjailija ( s. 1942 ) pohtii aikuisen naisen elämää moneltakin kantilta, myös sellaisilta joista ei ole tapana puhua.


Kirjan takakansi

Näin sisäliepeessä.

Erican kirjan jälkeen tartuinkin sitten aivan toisenlaiseen kirjaan, kauniin vihreäkantiseen ja vakavaan:


Tiedotteessa Tommyn kirjasta mm. näin:

"Uutuuskirjassaan Tähän olen tullut – Kirja merkityksen löytämisestä (Kirjapaja) Tommy Hellsten pohtii hengellisyyttä ja uskon maailmaa. Henkilökohtaisessa ja itselleen tähän asti tärkeimmässä teoksessaan Hellsten kertoo omasta välillä myrskyisästäkin etsinnästään. Hengelliset asiat ovat kiinnostaneet häntä nuoresta asti, mutta tie merkityksen löytymiseen on ollut kuoppainen ja vuosikymmenten mittaisella matkalla kohdatut ristiriidat repiviä.

”Tavoitteeni on tässä teoksessa kuvata mitä hengellisyydellä tarkoitan. Käytän siihen omaa tarinaani, etsintääni, kamppailuani. En julista enkä käsitteellistä”, Tommy Hellsten sanoo. Usko ei ole hänelle uskonnon ja opinkappaleiden synonyymi, vaan ennen kaikkea kiihkeä ja ohittamaton kysymys elämästä."

11 kommenttia:

 1. Täytyypä laittaa tuo Erica Jongin kirja muistiin, siinä vois olla hyvä kesälukeminen.
  Aurinkoista perjantaita.

  VastaaPoista
 2. Jong voisi olla sopivaa kesälukemista, Hellstenilla on tosi paljon fiksuja juttuja ja pohdintoja, mutta toi kirjan hengellisyys vähän mietityttääitseäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jong oli mielenkiintoinen kurkitus vähän vanhemman naisen elämään, Hellsten viisasta pohdintaa. Ymmärrän mietteesi, henkilökohtaisia juttuja nuo.

   Poista
 3. Jongeja en ookaan lukenu. Lukulistalle siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen että pitäisiköhän itsekin lukea uudelleen se vanhempi - vieläköhän tässä ajassa toimisi. Joskus vanhojen lempileffojen uudelleenkatselu vuosien päästä on yllättänyt; jokin muuttunut olennaisesti, joko maailma tai minä.

   Poista
 4. Minun pitäisi lukea paljon enemmän kun tällä hetkellä. Nytkin on kolme kirjaa kesken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän tunteen. Minullakin lukuinto vaihtelee kovasti: välillä kirja imaisee mukaansa ja välillä jokin hyväkin teos jää kesken.

   Poista
 5. Mun pitäisi ehdottomasti lukea enemmän, mutta tuntuu etten ole löytänyt sopivia kirjoja, jotka tempaisisivat mukaansa. Mä herkästi lopetan lukemisen, jos kirja junnaa. En jaksa lukea loppuun.
  Mahtavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikkistä myös sinulle! Ja tiedän tunteen; pitää vain löytää se oma kirjallisuuslajinsa/tyylinsä.

   Poista
 6. Jong alkoi kiinnostaa tälläkin. Kuulostaa rohkealta!

  VastaaPoista