18.3.2016

Aikuinen nainen lukee: Walter ja naisen luominenChristian Dior, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Gianni Versace, Alexander McQueen, Tom Ford... ... ja siinä vain muutamia kirjasta poimittuja nimiä. Walter de Camp on kirjoittanut mielenkiintoisen teoksen muodista, muodin historiasta ja muodin luojien taustoista kiinnostuneille.

Ja homot loivat naisen -kirja esittää ajatuksia herättävän mainion kysymyksen: Miksi homot kykenevät parhaiten pukemaan naisen elämän teatteriin?

2 kommenttia:

 1. Itse nautin tuosta kirjasta, mutta koin sen kuitenkin ei-niin-totuudenmukaisena. Toki seksuaalivähemmistöihin kuuluvat miehet ovat tehneet upeaa työtä muodin saralla, mutta toisaalta naiset, kuten Coco Chanel, Jeanne Lanvin tai mme Vionnet muuttivat naisten pukeutumisen tarjoamalla kauniita, mutta silti käytännöllisiä ratkaisuja pukeutumiseen. Nykysuunnittelujoista esim. Diane "kietaisumekon äiti" von Fürstenberg on heteronainen, Ralph Lauren heteromies, Dries Van Noten homomies ja koruguru Efva Attling naisen kanssa elävä nainen. Ehkä tyylitajua on kuitenkaan turha edes yrittää sitoa seksuaaliseen suuntautumiseen? Toki muotimaailman suvaitsevaisuus on toki aina mahdollistanut sen, että suunnittelijat ovat myös uskaltaneet olla omia itsejään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mirva
   Kiva kuulla sinusta ja kaunis kiitos kommenteistasi. Oikeassa olet tyylitajun ja seksuaalisen suuntautumisen sitomisen suhteen, mutta Walter on Walter :-) Kiitos myös loistavista aikakauslehtiartikkeleistasi joista ollut minulle paljon iloa ja tietenkin, kirjoistasi!

   Poista