11.1.2019

Lukuelämyksiä, ennakkoluulottomia yhdistelmiä ja pientä boikottia


Tuntuu että kirjojen lukemiseen jää liian vähän aikaa. Mistä se johtuu, mietin. Olisivatko some, tv ja puhelimen selaaminen vieneet liiaksi aikaa? 

Facebookia en käytä, mutta Instaa, Pinterestiä ja Twitteriä kyllä. Erityisesti kaksi ensiksi mainittua ovat mieluisia - visuaalinen ihminen kun olen. Usein kuulen ihmetystä FB-boikotistani, mutta eihän kaikkien ole pakko sitä maailmaa jakaa, varsinkaan jos ei tykkää :)

Mutta kirjoista. Innostuin lukuhommiin ja tässä muutama poiminta viime viikoilta:

Leena Krohn: Kadotus. Leena Krohn on kuulunut suosikkeihini jo kauan. Viisasta, rauhallista ja ajatuksia ruokkivaa kaunista tekstiä. Hyvää iltalukemista ennen nukkumaan menoa.

Sisko Sauvonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu. Apuah, tämän kirjan lukemisen perustetta oli vaikea selittää ystävälleni, joka kysyi miksi sen luin. Kirjassa ei tapahdu mitään erityistä, pääosin vain seurataan seurataan kaupunkilaisen sinkkunaisen elämää. Kuitenkin viihdyin.

Laura Gustafsson: Korpisoturi. Varsin erikoinen ja mukaansa tempaava, hyvin kirjoitettu kirja. Raju ja hieno, mutta aavistuksen ehkä pitkähkö - tai sitten vika oli minussa, kun kirjan loppupuoli alkoi tuntua sekavalta. Oivallinen lukukokemus kuitenkin ja tykkäsin.

Kuvassa yöpöytäni reunalla myös myös naistenlehti Gloria; kaksi kovin erilaista maailmaa korpisoturius vs. luksus - mutta molemmat luin ilolla.

Loppukevennykseksi vielä Antto Terras: Helsinki -Tallinna Express. Totuus suomalaisista ja virolaisista. Hervotonta, hauskaa, ronskia ja samalla tarkkanäköistä. Monet varmaankin närkästyvät syystä tai toisesta tätä lukiessaan, mutta minua nauratti. Sana on miehellä hallussa ja lukukokemus antoi sekä yleissivistystä, katsontakannan laajenemista että pieniä nauruntirskahduksia (eikä niitä elämässä ole liikaa).

Muista lukea kirjoja, ja hei - mielelläni otan vastaan vinkkejä helmistä.
Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Kirjojen lukeminen on ikävä kyllä jäänyt paitsioon somen takia. Olenkin suunnitellut kevään aikana aloittaa ryhtiliikkeen lukemisen puolesta. Huusholli täynnä kirjoja, mutta ei vaan tule luettua niin ahkerasti kuin olisi mahdollista.
  Minäkään en ole Facebookissa ollut muutamaan vuoteen. Johonkin pitää somessa vetää raja, ja minulla se kulkee juuri FB:ssä. Piste.
  Kivaa viikonloppua ja terkkuja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jippiii, kiva kuulla että ollaan samoilla linjoilla - enkä olekaan yksin. Terkkuja!

   Poista
 2. Some vie suurimman osan ajastani, luen ja kommentoin niin tuhottoman montaa blogia :)
  Seuraavaksi eniten luen pojan koulukirjoja!
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Oi kyllä! Kirjoja kannattaa lukea :-) Minä olen huomannut äänikirjojen kuuntelun auttavan myös ajanpuutteeseen. Niiden aikana voi samaan aikaan puuhailla vaikka kotitöitä tai siirtyä paikasta toiseen... mutta minä taidan kyllä usein lukea somenkin kustannuksella.
  Viime vuonna luetuista mieleen jäivät mm. Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin ja Asko Sahlbergin Pilatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tuo Miian kirja oli kyllä hieno, tykkäsin kovin. Täytyykin kurkata tuo Pilatus, kiitos vinkistä.

   Poista