10.7.2018

Rauhallista kauneutta ja outoja kuvakulmia

Terveiset kesäisestä Porista. Joskus kauan sitten olen käynyt Yyterissä, mutta itse Pori oli jostain syystä jäänyt paitsioon. Nyt tarjoutui mahdollisuus pikkuisen tutustua ja ensivaikutelma on onnistunut.

Keskustasta aivan umpimähkään suunnistin horisontissa näkyneen kirkontornin suuntaan ja se olikin hyvä valinta, päädyin jokirantaan. Kaunis kirkkopuisto veistoksineen oli erinomainen aloituspaikka.
Vaikuttava veistosryhmä ja sankarimuistomerkki on Mannerheimin ratsastajapatsaan luoneen kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen teos In Memorial vuodelta 1952.

Jatkoin matkaani rantaa pitkin. Ostin jäätelön, ihailin jokimaisemia ja löysin tieni pienelle sillalle joka yllättäen veikin minut legendaariselle Kirjurinluodolle.


Takasintulomatkalla minua vielä tervehti Eila Hiltusen teos Polyfonia vuodelta 1987. Voimakas ja komea 3,5 metriä korkea terästeos, mutta apua - myöhemmin vasta huomasin, että tästä kuvakulmasta näyttää kuin hahmo pyllistäisi ja samalla katsoisi olkansa yli. Voi ei, kylläpä tuli napattua kuva oudosta kulmasta ;-)

Onko Pori sinulle tuttu ja olisiko hyviä vinkkejä visiitin arvoisista paikoista siellä?

6 kommenttia:

 1. Hehe toi vika kuva näyttää kyllä selvältä pyllistykseltä. :D Mutta taidetta voi katsoa monesta kulmasta.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi ei - miten ihmeessä tuollaisen kuvan sainkin aikaan ;-)

   Poista
 2. Minullekin tuli mieleen tuosta kuvakulmasta Pin up tyttönen :)
  Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pin up-tyttö onkin oikein kiva mielikuva, kiitos Outi!

   Poista
 3. Tuo omaleimainen Pori on mulle naapurikaupunki :)
  Tämä viikko on Porissa ollut oikea superviikko, käynnissä ovat niin asuntomessut, Pori Jazz kuin SuomiAreenakin.
  Yyterin lisäksi Porissa kannattaa ehdottomasti käväistä Reposaaressa sekä Kallon kallioilla ihailemassa merta. Ja nauttia munkkikahvit Kari Hakalan Merikahvila Kallon Valossa :)Reposaaressa on myös heinäkuun ajan Tyrniä ja tyrskyjä pop up -kahvila, jota pitää samannimisen blogin kirjoittaja Sari.
  Käppärän hautausmaalla sijaitseva Juseliuksen mausoleumi tulee myös mieleen ja jos vähän kauemmaksi haluaa, niin Noormarkussa Alvar Aallon Villa Mairea sekä Ahlströmin ruukkialue. Satakunnan museo on myös lähellä raatihuonetta sekä Porin teatteria ja jokirantaa, jonka toisella puolella on kauppakeskus Puuvilla.
  Nettisivulta visitpori.fi löytyy myös paljon vinkkejä Porista :)

  VastaaPoista