23.7.2018

Ihanaa pihkaa ja avartavaa matkailua


Leppoisa kesäpäivä ja hyvä kirja - mahtavaa! Lukeminen on kyllä mukavaa puuhaa, varsinkin kun osuu mieluisa ja kiinnostava kirja kohdalle. Nappasin tanskalaisen Ane Rielin kirjan "Pihka" kirjaston hyllystä aika lailla sokkona. Kurkkasin superpikaisesti takakannen ja koriin sujahti.


Kirjan aloitus oli hurja ja teksti tempaisi heti mukaansa. Luin ja luin ja tykkäsin. Jossain vaiheessa kuitenkin kiinnitin huomioni pieniin täkyihin tekstissä, eli kummallisen irrallisiin yksityiskohtiin. Vasta kirjan puolivälissä ymmärsin että kyseessä oli kirjallisuuslaji, joihin en yleensä koske: trilleri. Nuo irralliset osat ovat siis juonen rakentelua ja kuten arvasin, niihin palattiin aina myöhemmin. Harmittavaa! Takakannen perusteella jotenkin odotin muuta.

Haluan kirjoilta elämyksiä, laatua ja ennen kaikkea yllättävyyttä - ja joo, pakko tunnustaa: esim. dekkarit ja jännitys eivät ole juttuni. Vaan kuten sanonta kuuluu, matkailu avartaa ja Ane Rielin Pihka oli hieno elämys. Hyvä etten etukäteen huomannut lukea sisäkannen esittelyä jossa genre mainittiin :)


2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä - minuun kun trillerit ja dekkarit uppoavat;) Ja ihanaa, että kesällä lukemiseen on aikaa!
  Ihania kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, ihmeellinen kesä meillä :)

   Poista