6.3.2018

Tunnelmia ja löytöjä Helsingin Kädentaitomessuilta osa 1

Talviaurinkoiset säät kutsuivat meren jäälle kävelemään, mutta pakko oli piipahtaa messuillakin. Helsingin Wanhassa Satamassa 3.- 4.3 järjestetyt Kädentaitomessut olivat jälleen inspiroiva ja piristävä kokemus. Katso tätäkin herkullista vihreän sävyä - niin täydellinen!

Käsinvärjättyä pellavaa, kivat mallit ja mahtavia värejä: Fingerpori.fi ja vaatturi Liisa Penttinen.


Huone ett Rum -osasto oli messujen kauneimpia.

Kädentaidot ja aidot materiaalit ilahduttavat; puuvilla, pellava, silkki ... Tässä syntyy pitsiä, ihailen! Oksa Stylen osastolla katselin taidokkaita villajuttuja. Kuvakollaasin ylävasemmalla oleva kaunis poncho saatavana sekä ulko- että sisäkäyttöön, eli paksuna ja ohuempana versiona. Tykkään.

Ja pitihän minun toki käydä tervehtimässä monilta messuilta tutuksi tulleita Korupaja Helmen hopeakorueksperttejä. Söötit nämäkin vanhoista ruusulusikoista valmistetut korvikset, bonuksena kaiverrus joka kertoo lusikan aikaisemmasta elämästä.


Korupaja Helmen pariskuntaa on aina ilo kuunnella. Heillä valtavasti tietoa myös korujen historiasta, esimerkiksi omien vanhojen korujeni ikä & suunnittelijat tunnistettiin noin vain. Mukavaa sekin, että liki jokaiseen heidän valmistamaansa koruun liittyy tarina. Myynnissä on uutta ja vanhaa, kierrätettyä ja uuden elämän saanutta hopeaa. Kivoja ja persoonallisia sormuksia sovittelin useita, kuvassa rikkontuneista sokeripihdeistä valmistettu.

Fingerpori KLIK
Huone ett Rum KLIK

Korupaja Helmi KLIK

Oksa Style:lle en valitettavasti löytänyt yhteystietoja.

4 kommenttia:

 1. Korut vetäisivät puoleensa, mutta pahus, kun en taaskaan päässyt paikan päälle. Aivan fantasisia korviksia ja sormuksia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla sitten! Ja joo, koruihanuuksia joka lähtöön; uutta, kierrätettyä, vanhaa muokattua ja myös vintagea. Viimeksi mainittuja olen viime aikoina aivan erityisesti himoillut...ou nou ;-)

   Poista
 2. Voi miten ihania koruja ja vaatteita. Tuo vihreä tunika on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Vihreä väri on ollut mielessäni, sekä kynsilakoissa että muuten - taitaa olla kevättä ilmassa ;-)
   Tunikan sävy aivan poikkeuksellisen hieno <3

   Poista