16.2.2018

Eksotiikkaa ja usvapilviä paraatipaikalla

Viime viikolla pääsin tutustumaan Helsingin Allas Sea Pool -merikylpylään. Kauppatorin kupeessa ja hulppeasti Presidentinlinnan naapurina, aivan paraatipaikalla sijaitseva Allas on yllättäen auki koko talven. Saunoja, lämminvesiallas +27°c  ja merivesiallas, jonka varsin raikas vesi pumpataan suodatettuna Itämerestä.


Vierailupäivälle sattui napakka -11 asteen pakkanen kera tuulen, joka sai ajatuksen bikineistä tuntumaan vähintäänkin hurjalta. Rohkaisin kuitenkin mieleni ja hyvä niin.

Suihkuun, saunaan ja kyllä, uikkareissa ulos pakkaseen. Komeassa kaupunkimaisemassa varpaiden jäätymiseltä suojaavaa kumimattoa pitkin portaille ja siitä alas uimaan. Merikylpylässä uiminen pakkasella oli upea elämys; ilma sakeanaan altaasta nousevaa höyryä - ja pipopäisiä, tai muutoin päänsä kylmältä suojanneita uimareita meitä muutamia siellä usvan keskellä. Olipa eräällä tyylikkäällä daamilla soljella koristeltu turbaani, -ihailen!

Hiljaista, kaunista ja jotenkin sadunomainen tunnelma. Tykkäsin. Hyvä tuuri taisi käydä kun oli pakkasta; normaalia vähemmän uimareita ja runsaasti mystiikkaa altaasta nousevan höyryn myötä. Jännästi tuo ilmassa olleen höyryn vahva määrä ei välittynyt kuviin saakka.

Turistit olivat paikasta ja eksoottisesta kokemuksesta selvästi haltioissaan ja puhelinten kamerat napsuivat altaallakin. Oman puhelimeni jätin visusti kaappiin, siksi kuvat näin, hieman etäämmältä.

Kaikkiaan hieno kokemus ja uudenlaista kaupunkikulttuuria, suosittelen!


Allas Sea Pool KLIK

Seuraa minua: Bloglovin' Pinterest Instagram

10 kommenttia:

 1. Aika jännä kokemus! :) Tuolla olisikin kiva piipahtaa, mutta vilukissana taidan jättää oman visiittini odottamaan kesää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän että vaati hieman rohkeutta, mutta kivaa oli.

   Poista
 2. Wautsi miten upea kokemus. Lämmin allas näyttää kyllä tosi houkuttelevalta tuolla lumen ja jään keskellä <3
  Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä jännittävä kokemus - menen ehdottomasti toistekin.

   Poista
 3. Olet rohkelikko! En tiedä olisinko itse pystynyt menemään altaaseen kun olen niin kylmän arka. Allas Sea Pool on kiva paikka ja tervetullut lisä Helsinkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih,kiitos! Olihan se aikamoista kun pakkasta - mutta oikein kivaa silti.

   Poista
 4. Jotkut mun työkaverit käy tuolla säännöllisesti aamupulikoinnilla;)
  Kiva, että on tuollaisia paikkoja keskellä kaupunkia:)
  Kivaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, mahtava juttu että saimme tämän Helsinkiin!

   Poista
 5. Tuosta olen itsekin muutaman kerran ohi kävelleenä miettinyt puljahtamista kyseiseen altaaseen, hyvä sinä! mäkillä uidaan siihen asti syksyä kunnes on ovet laitettava kiinni 6 kk, mutta jo heti suurempien lumien lähtiessä, tehdään avantoon reikä ja sinne pitää päästä kastautumaan. Upea paikka ihan pääkaupungin sydämmessä ja iveläpä lämmintä vettä, vau, toivottavasti tämä jatkuu ja saa paljon suurta suosiota tulevaisuudessakin. Mukavaa sununtaipäivän jatkoa sinulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sari! Oi avanto, se olisi kyllä hyvä harrastus. Pitkään olen avantouinnista haaveillut, mutta en vielä saanut aikaiseksi. Täytyy ottaa sinusta mallia.

   Poista