18.10.2017

Lomalukemista, terveisiä ja karu yllätys

Kivaa kun lomallani oli aikaa lukea. Pokkarit ovat keveitä matkalaukussa eikä haittaa vaikka rannalla vähän nuhjaantuisivat. Tälläkin kertaa luotin Seven-kustantamon hyväksi havaitsemaani laatuun. Olen muuten aina fanittanut Hämeen-Anttilan tutkija/kirjoittajapariskuntaa, mielenkiintoisia ja varmasti ihania, avarakatseisia, poikkeuksellisia ihmisiä. Terveisiä molemmille!

Ulla-Maija Paavilainen on kirjailijana minulle uusi tuttavuus, mutta nimen muistin lehtimaailmasta. Äkkilähtö-kirjan aihe sivuaa monen keski-ikäisen naisen maailmaa; on murhetta töistä, terveydestä ja parisuhteesta. Paavilaisen teksti kulkee ja mukavasti tempaa heti mukaansa. Kurkistus hienostorouvan elämään ja muutamia varsin herkullisia oivalluksia.
 
Vaan sitten matto vedetään alta. Joo, nolosti kirjoittaja sortuu avoimeen pilkkaan ja matkan varrella useaan otteeseen tuo julki inhonsa ei-mallinmitoissa olevia ( lue ylipainoisia ) ihmisiä kohtaan.
Täytyy sanoa että suorastaan järkytyksellä luin aikuisen ihmisen kirjoittamaa mollausta kiloista ja rehevämmästä ulkomuodosta.

 Katsopa tästä miten Susan-ystävätärtä kuvaillaan....

 Sorry marinat, risut ja piikit, mutta oli pakko näin ääneen hieman ihmetellä...

8 kommenttia:

 1. No olipas siinä kuvaus :( Toivottavasti omat ystäväni eivät kuvaile minua tai ketään muutakaan samoin.

  Samanniminen elokuvakin tuli viime vuonna, mutta kaiketi siinä on samaa vain nimi. En ainakaan muista siinä mitään tuollaista negatiivista. Eikä elokuva tainnut kertoa yli neljäkymppisestäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta - ei kovin kivan kuuloista tekstiä.

   Poista
 2. Kertonee varmaankin myös kirjoittajan mielipiteistä, kun on noin hyvin kuvattu. Ensin innostuin kirjasta kirjoituksesi perusteella, mutta ei kiinnosta enää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja ihan ok muuten - mutta useampaan otteeseen ilmennyt vastaavanlainen ilkeys / bodyshaming pisti pahasti silmään.

   Poista
 3. Millainen kaveri on oikeasti tällainen ihminen, joka toista näin kuvailee? Kuvottavaa ja todella lapsellista kirjoittaa näin. Toivottavasti kyse oli fiktiivisestä henkilöstä eikä todellisesta ystävästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan että fiktiota ja ettei mahdollinen kuvailuun innoittaja tunnista itseään.

   Poista
 4. No hyh sentään! Kyllä on oksettavaa mässäillä tuollaisella aiheella. Vaikka kuinka olisi fiktiota, olisi mielestäni tärkeää kirjoittaa "vähän" asiallisemmin! Henkilökuvaukset on toki kiinnostavampia monipuolisilla yksityiskohdilla, mutta tuo pistää ihan vihaksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meniasi tosiaan mennä kahvi väärään kurkkuun tuota lukiessani. Tylyä tekstiä.

   Poista