14.10.2016

Amos Anderson -taidemuseoon ennen REXiä -vielä ehtii

Kauan oli siitä kun olin viimeksi käynyt Amos Andersonin yksityisessä taidemuseossa Helsingin Yrjönkadulla. Jokin aika sitten piipahdin ja yllätyin varsin positiivisesti. Useassa kerroksessa hienosti vaihtuvia tunnelmia ja runsaasti katsottavaa: maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia sekä tekstiilitaidetta, huonekaluja, lasi- ja keramiikkaesineitä.Museon kodinomaiset piirteet olivat myös viehättäviä, esimerkiksi tämä olohuone. Kuin pieni aikamatka ja salainen kurkistus menneeseen elämään.


Uusi Amos Andersonin taidemuseo, keväällä 2018 avautuva Amos REX, rakennetaan Lasipalatsin aukion alle. Kannattaa kuitenkin käväistä tässä vanhassa vielä kun ehtii, vahva suositus!

Suurin yllätys minulle museossa oli Kappeli ja sen ihmeellisen rauhoittava tunnelma. Hieno piipahduspaikka aivan Helsingin ytimessä.

Museon aukioloajat:
 • ma, to ja pe klo 10–18
 • tiistaisin suljettu
 • ke klo 10–20
 • la-su klo 11–17

Opastukset keskiviikkoisin klo 17.30. Osoite: Yrjönkatu 27, Helsinki.
 
Museokaupat ovat aina kivoja, myös tämä!

Amos Andersonin taidemuseon sivuille KLIK

ps. Huomaa myös mielenkiintoinen 9.1.2017 asti jatkuva  Helsinki Noir -näyttely, jossa katsoja saa halutessaan osallistua rikosen ratkaisemiseen.

3 kommenttia:

 1. Kerubit näyttävät upeilta <3
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Heippa! Amos Andersson on mun ihan lemppari, aina hyvät näyttelyt ja interiööri nostalginen ja ihana. Saas nähdä, millaiseksi Lasipalatsiin rakennettava A.Andersson muotoutuu, odotan innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa, tosi kiva kuulla sinusta! Täytyykin tulla kurkkimaan kuulumisiasi. Hyvää viikonvaihdetta ja terkkuja!

   Poista