22.9.2015

Silkkisääret - aikuinen nainen lukupuuhissa

Sain viimein kirjastosta tilaamani uutuuskirjan nimeltään: Silkkisääret - Naisten sukkien historia. Erittäin mielenkiintoinen aihe ja runsaasti mahtavia kuvia - mutta pakko myöntää, että tekstin vähyys oli pienoinen pettymys.. jostain syystä kun odotin kirjalta enemmän. Katselukirjana tämä on herkku.

Minerva-kustannuksen sivuilla kirjasta näin:
 

"Sensuelli kuvahistoriikki naisten sukkien synnystä ja kehitysvaiheista 1700-luvulta tähän päivään.

  
Naisten sukkien tärkein tehtävä ei ole peittää, piilottaa tai edes suojata kylmältä, vaan tuoda sääret esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Taitelijoiden maalauksista ja piirroksista voimme päätellä, että näin on ollut sellaisinakin aikoina, kun jo nilkan vilahtamista julkisesti pidettiin säädyttömänä. Hameenhelmojen lyhentyessä sukkien rooli korostui naisten muodissa entisestään.

Silkkisääret on herkullinen visuaalinen aikamatka, joka kertoo naisten sukkien tarinan ensimmäisistä neulojista teolliseen tuotantoon, nailonin markkinoille tulosta moderneihin tekokuituihin, saumasukista värikkäisiin popkuoseihin, sukkanauhoista sukkahousuihin.

Ainutlaatuinen kuvakokoelma kertoo, miten sukkiin verhotut naisten sääret ovat olleet katseiden kohteena kuvataiteessa, sarjakuvissa, mainoksissa, julisteissa ja elokuvissa."
 


2 kommenttia:

  1. Wau! Kuulostaa ja näyttää mielenkiintoiselta. Tuo pitääkin lainata kirjastosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aihe on kiehtova ja kirjassa paljon hyvää kuvamateriaalia.

      Poista