4. helmikuuta 2014

Tuoksuva kirppislöytö vei muistoihin

Tuoksut ovat ihana, aikuisen naisen arkea ja tietenkin myös juhlaa sulostuttava juttu. Yllättäen kirpparilta löytyi vanha tuttuni alkuperäispakkauksessa sellofaaneineen kaikkineen, Yves Rocher -tuoksu Venice.

Ihmeellinen hetki oli avata pakkaus ja nuhkaista, tuoksu vei kaihoisalle nostalgiamatkalle. Vuosia sitten kun sain tällaisen itämaisen tuoksun joululahjaksi upealta ja rakkaalta mieheltä, nimittäin isoisältäni...


Aikaa on kulunut eikä mummolaakaan enää ole, mutta Venice tuoksui aivan yhtä hyvältä kuin ennenkin. Ikävä tuli lahjan antajaa.

8 kommenttia:

 1. Voi aivan varmasti tuli ikävä! Minulla on tallessa mummini vanha hajuvesi, tai oikeastaan samaa merkkiä kuin mitä mummi käytti. En itse pidä siitä ylläni, mutta en raaski heittää pois. Mummi kun siitä joka kerta tulee mieleen.

  Tuoksumuisti on vahva, minulla ainakin, palaa kymmenien vuosien taakse todella nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Dahlia. Tuoksumuisti on jännä juttu ja kiva ajatus että sinulla samaa merkkiä jota Mummisi käytti. Terkkuja!

   Poista
 2. Oi että <3 tuoksumuisti on kyllä ihmeellinen! Yksi nuuhkaisu voi viedä samantien aikamatkalle vaikka kuinka monen vuoden taakse ja ne hetket ovat ihan siinä heti kun vain nuuhkaisee tuttua tuoksua.

  Tuota Venice-tuoksua mäkin käytin joskus yläaste ikäisenä :) kuten montaa muutakin Rocherin tuoksua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs jos tehtäisiin tuoksuhistoriapostaukset eli muisteltaisiin omia lemppareitamme matkalla tytöstä naiseksi?

   Poista
  2. Todella hyvä idea. ! Näin tehdään! :)

   Poista
 3. Tuo YR:n Venice on kyllä ihana tuoksu! Tai ainakin oli silloin joskus 90-luvulla, olisi kiva päästä haistamaan noita vanhoja suosikkeja nykyään. Toinen suosikkini YR:ltä oli 8e Jour, itämainen tuoksu sekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Calypso. Kävi tuuri kun löysin Venice avaamattomassa pakkauksessa.. mutta saattaahan tuoksu olla sittenkin päiväysvanhaa ( ?) - nuuhkin ja tuoksui kyllä ihan hyvältä. Yves Rocher - tuoksut ovat monesti yllättäneet positiivisesti myös hintojensa puolesta. Terkkuja!

   Poista