21.5.2019

Ruusuaika ja kevytplogging - talvilomaterveisiä


Talvilomalla viimein, varsin pitkä aika olikin jo viime lomasta. Tässä kuvaterveisiä Kreetan saarelta Kreikasta.

Niin ja lomakynnet :-). Olen todennut että lomakynnet kannattaa lakata metallihippusia sisältävällä kynsilakalla - kestää ihmeen hyvin. Ruusut kukkivat upeasti keväisellä Kreetalla. Kana oli herkullista ja huurteisen siiderinkin nautin.

Kreikassa on paljon kissoja ja mukava huomata että niistä pidetään huolta - usein näkee kadun varressa kissoille (ja koirille) tarkoitettuja vesi- ja ruokakuppeja. Tämä kaunotar loikoili hedelmäkojun vieressä.

Haniassa riittää katsottavaa. Ihastelin koripunoksesta valmistettuja pyöreitä käsilaukkuja ja punaista mekkoa. Vähän kaduttaa etten tuollaista hauskaa kesälaukkua ostanut kun epäilin muotoa epäkäytännölliseksi. Voi ei ;-)

Merivesi oli viileähköä, mutta se ei minua haitannut. Uin joka päivä ja aamuisella rantakävelyllä harrastin myös kevytploggingia eli roskapoimintaa - oikea plogging on juoksemista yhdistettynä roskien keräämiseen. Kreetan rannat yleensä siistejä, mutta tarkkaan katsoen löytyy pientä meren rantaan huuhtomaa muoviroskaa; ohuden muovipussien palasia, hedelmäpussiverkkoa, styroksia, ja mustan istutusruukun osia. Kaksi legoakin löysin ja valitettavan monta tupakan tumppia.

Bye-bye ihana Kreeta ja lumihuippuiset vuoret. Nähdään pian! Tämä kuva napsaistu lentokentältä.

Onko sinulla lomaa ja suunnitelmat jo tehtyinä?

4 kommenttia:

 1. Mä olen todennut saman, kimallelakat kestää aurinkorasvoja todella paljon paremmin pidempään. Joudun kyllä silti kerran viikon loman aikana lakkaamaan kynnet uusiksi. :)

  Laskin juuri, että mulla on enää seitsemän työpäivää ennen lomaa, joten sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Vielä viisi ja puoli viikkoa lomaan, jaksaa jaksaa!
  Ihania kuvia reissusta, Haniassa on kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi minulla kesälomaan vähän enemmän, mutta eiköhän tämä tästä taas. Mukavaa viikonloppua!

   ps. ajattelin julkaista vielä muutaman reissukuvan, olisikohan ideaa?

   Poista