10.12.2018

Sadunomaista kauneutta ja elämän karuutta - aikuinen nainen lukupuuhissa

Joskus voi kirjastossa törmätä teokseen jonka "luokasta" ei voi olla varma. Hetkiä luonnon kauneudesta on yksi niistä. Poikkeuksellisen kaunis kirja jonka sadunomaiset kuvat on aseteltu oikeista kasveista, kukista, siemenistä. Ihastelin ja lainasin, kotona ihastelu se vain yltyi. Käväisi mielessä onko tämä lapsille vai aikuisille tarkoitettu kirja - vaan väliäkö sillä, ihana se on!


Aivan toisenlaiseen maailmaan minut vei Riitta Castrénin omakohtainen kirja: Läpivalaisu - pitkät jäähyväiset alkoholille. Aikuisen naisen suoraa puhetta alkoholista irrottautumisesta, työpaikan menettämisestä ja vanhenemisesta.


ps. kurkkaa video kauniin kasvikirjan tekijän, taiteilija Helen Ahpornsirin työstä - lumoavaa!
KLIK

6 kommenttia:

 1. Riitta Castrenin haastattelun näin tv:stä jo jokin aika sitten ja se liittyi juuri alkoholiin ja raitistumiseen. Erittäin herättelevä juttu. Kiitos kirjavinkistä. Olin jo unohtanut koko opuksen!
  Kauniita kuvakirjoja katselee ihan mielellään oli ne sitten aikuisille tai lapsosille suunnattuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastattelu jäänyt minulta huomaamatta, mutta rohkea ja ajattelemisen aihetta antava tuo Riitan kirja.
   Terkkuja!

   Poista
 2. Ihana kasvikirja!
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Ihana kirja tuo luontokirja - voisin hyvin kuvitella sen 6-vuotiaallekin, joka tutkii kaikkea ja haluaa tietää kaiken - aivan ihanaa uteliaisuutta. Mainio kuvitustyylikin! Tykkään - kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista