27.8.2018

Ihastuttava Estrid, Josef ja Svenskt TennDidrichsenin museo Helsingin Kuusisaaressa on yksi suosikkimuseoistani. Alkuun matala aikakautensa laatikkomainen arkkitehtuuri tuntui oudolta, mutta kummallisesti sekin on alkanut vuosien mittaan miellyttää. Talo on upeassa paikassa meren rannalla, on kalliota, kunttaa ja komeita korkeita mäntyjä.

Tällä kertaa näytelynä on SVENSKT TENN Estrid Ericson & Josef Frank: Rethinking Design 25.5. - 9.9.2018. Sisustusta, huonekaluja, tekstiilejä, kattauksia, akvarelleja, tinaesineitä ja arkkitehtuuriluonnoksia. Iloisia värejä ja kuoseja erityisesti kankaissa, tykkään. Isot pisteet myös museon tunnelmasta ja kodikkuudesta; olohuoneen kyltit kehottivat istuutumaan sohville ja nojatuoleille jotka olivat osa näyttelyä. Rento ja kutsuva ajatus!
Kauniin ja ruhtinaallisen pitkältä tuntuneen kesän jälkeen on kiva taas ajatella hyviä puolia syksyssä: voi pukeutua oikeisiin vaatteisiin ja käyttää oikeita kenkiä :-)  Myös museot ja muu kulttuuripuoli alkaa kiinnostaa. Miten sinulla?

2 kommenttia:

 1. Minä en jotenkin ole vielä valmistautunut syysmoodiin. Ehkä tämä tästä. Kynttilät kaivoin sentään jo esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Outi! Pidetään kesästä kiinni ja nautitaan kauniista päivistä. Aamut viileitä ja helposti huijaavat pukeutumaan liian lämpimästi, iltapäivällä sitten hikoillaan :-)

   Kynttiläaika on kyllä ihanaa!

   Poista