Parsaviikkoja vietetään useissa ravintoloissa ja Helsingissä kuuluisin parsoistaan lienee Kappeli, joka viettää 150-vuotisjuhlapäiväänsä kesäkuussa. Pidän kovin Kappelin tunnelmasta sekä sijainnista puistossa meren läheisyydessä. Silmä lepää talon arkkitehtuurissa ja lukuisissa kauniissa yksityiskohdissa.
Ilahduin kovin kutsusta parsoja maistelemaan. Kauniilla lautasella keitettyä valkoista ja vihreää parsaa, uppomuna, tiristettyä lehtikaalia, hollandaisekastiketta sekä suolaheinää. Herkullista! Ja voi miten upeat ovat nämä Kappelin juhlalautaset. Malli 100 vuotta sitten käytössä olleisiin lautasiin löydettiin Hotelli- ja ravintolamuseosta. Tyyriit lautaset varmasti, mutta sopivat pitkän ja komean historian omaavalle ravintolalle täydellisesti.
Mainio yllätys oli parsasiirapilla maustettu Gintonic, hyvää. Kiitos kutsusta Kappeli ja onneksi olkoon 150v-syntymäpäivän johdosta jo etukäteen!
Parsaherkkuja saa myös mm. näistä: Virgin Oil, Belge, La Famiglia, Chicos ja Torni.
Kts lisätiedot KLIK
Parsasta on tullut tyttären ja minun herkkua. Perheen miehet eivät taas parsasta välitä. Vinhaa käyttää parsaa ginin kanssa.
VastaaPoistaAurinkoista viikkoa!
Parsa GT oli todellakin yllätys ja hauska sellainen :-)
PoistaParsa ❤️ niin ihanan makuista, keväistä ja se vihreä väri!
VastaaPoistaTäytyy päästä maistelemaan....
Parsa on herkkua 💚
PoistaMä olen perinteisesti käynyt parsaherkulla La Famigliassa, siitä on tullut vähän tapa.
VastaaPoistaKiva traditio :-)
PoistaIhanat annokset oli, mä olin aivan taivaissa. Iloa viikonloppuun!
VastaaPoistaSama juttu, hyvää oli <3
PoistaOijoi, näyttääpä hyvältä -ja kynnetkin sointuvat juomaan kauniisti! Tänä vuonna en ehtinyt mukaan, aamulla olin syömässä yhdessä tilaisuudessa ja taas viideksi olin jo menossa muualle syömäänkin.
VastaaPoistaHih ja kiitos! Parsakynnet tietty :-D
Poista