25.9.2019

Jäähyväiset kesälle

Tänäkin vuonna säästin viikon kesälomasta syksylle ja piipahdimme Kreetalla keräämässä auringonsäteitä pimeän kauden varalle. Kohteeksi valikoitui uusi tuttavuus Rethymno, joka osoittautui suuremmaksi paikaksi kuin kuvittelin.

Koolla on puolensa, sekä hyvät että huonot. Paljon mielenkiintoista tutkittavaa, mutta omiin mieltymyksiini hieman liikaa sutinaa ja erityisesti liikennettä / liikenteen melua.

Lämpoä riitty hyvin myös näin syyskuun loppupuolella ja merivesi oli lämmintä. Pari päivää oli kyllä tuulista ja uimareille punainen, aalloista/vaarallisista virtauksista varoittava lippu. Kunnoitusta herättävä kaunis meri.


Kreikan ruoka on konstailematonta ja herkullista, annokset varsin reiluja. Vasemmassa yläkulmassa Traditional Greek cheese & ham pie, sitten kalaa, souvlakia ja gyros-annos.

Tämä suloinen kissa köllötteli aukiolla kaikessa rauhassa ja nautti aamuauringosta, hyvä asenne.

Tästä seikkailemaan vanhaan kaupunkiin.

Kolmella eri torilla tuli käytyä, kulkevat nimellä Street Market. Tuoreita herkkuja ja kiva tunnelma - suosittelen. Viinirypäleet olivat superhyviä, kuin karkkia :-)Kaivamisen iloa oli hauska seurata. Koirat ovat ihania!Pienellä maaseuturetkellä ystävien kanssa, niin kaunis paikka!

Bye bye lovely Crete - hope to see you soon!


6 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen paikka ja kyllä tekisi itsekin nyt mieli paeta jonnekin lämpimään. Anoppilaanhan sitä voisi aina mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea ja tosiaan, sinullahan tuo mukava linkki <3

   Poista
 2. Kiitos nojatuolimatkasta Kreetalle❤️Kreikassa on sitä jotain; konstailematon, mutta hyvänmakuinen ruoka, ystävälliset ihmiset ja upea luonto saavat meidätkin palaamaan sinne aina vain uudestaan.
  Ihanaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta Teija! Sama mieli meillä näköjään Kreikan suhteen.

   Poista
 3. Kreikan syys on usein lämpimämpi kuin meidän keskivertokesä. Jos rauhaa kaipaat niin suosittelen lämpimästi tutustumista Samoksen saareen. Me hurahdimme sen lumovoimaan täysin jo vuosia sitten. Kirjoitan nykyisin tunnelmistamme ja fiiliksistä blogiakin, kun en halunnut enää turruttaa Koti -meidän -blogin seuraajia kuvatulvallani rakkaalta saarelta. Kauniilta ja kutsuvalta vaikuttaa myös teidän lomakohteenne. Syysterveisin Tuija

  VastaaPoista
 4. Hei Tuija ja kiitos kommentista! Samos on tuttu, mutta siitä on kauan. Tykkäsin kovin ja uudestaan olisi kyllä kiva mennä. Mieleen jäänyt mm. hieno luostarivisiitti vuoristossa ja hassua kyllä, myös ulkoilmaelokuvakokemus Kokkarin kylässä.

  VastaaPoista