11.1.2016

Talven piristys - Lux Helsinki 2016

Yksi vuoden kohokohdista, eilen päättynyt Lux Helsinki -valofestivaali järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Taideteoksia oli esillä Helsingin keskustassa ajalla 6. - 10.1.  Pakkanen paukkui ja viima vinkui; mutta ranskalaisten, belgialaisten, kanadalaisten ja suomalaisten valojutut ilahduttivat mieltä valtavasti. Lämmin kiitos Helsingin kaupunki tästä erittäin kivasta festivaalista!

Tuomiokirkko loisti upeana, tässä yksi Ilon kuvia -valotaideteoksen vaiheista.

Sofiankadulla Torikortteleissa minua eivan erityisesti ihastuttivat pimeässä hohtavat henkilöhahmot; teos nimeltään He olivat täällä / Alexander Reichstein.
8 kommenttia:

 1. Vähän harmittaa, kun en ehtinyt käydä tuolla! Olisi ollut niin mahtavaa nähdä kaikki nuo upeat valotaideteokset omin silmin. Onneksi on sentään saanut ihailla muiden kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdutukseksi voin sanoa että esim perjantaina kaupungilla oli aivan järkyttävän kylmä, vaikka mitä oli päällä... Hrrrrrrr!

   Poista
 2. Mäkin tykkäsin kovasti! Mun suosikki oli juurikin tuo 'He Olivat Täällä', jonka ruuhkasta huolimatta onnistuin tsekata. Tuomiokirkon ja Vanhan Kirkkopuiston tarjonta miellyttivät myös kovasti. :))

  Ihmettelen miksi 8. kertaa järjestetystä tapahtumasta tuli juuri tänä vuonna suurempi kuin koskaan..? Olivatko teokset oikeasti hienompia kuin aiemmin vai oliko markkinointi ja some-hypetys taustavaikuttajina? Ehkä tuo saisi ensi vuonna kestää yli viikon niin jakaantuisi massat tasaisemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä huomio tuo! Aina Lux ollut kiva ja nyt vasta suosio räjähti. Olisivatko sijainnit myös vaikuttaneet, esim Hesperian puistosta Espalle...

   Poista
 3. Mahtava näköistä, anoppi oli ollut myös katsomassa. Itseltä jäi tällä kertaa väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kovin ja mahtavaa huomata miten ihmiset ovat aktivoituneet. Mukavaa päivää sinulle!

   Poista
 4. Minäkin olin eilen katselemassa näitä ihania valoteoksia. Sofiankadulla ollessamme ilta alkoi vasta hämärtää, joten näin upeasti ihmishahmot eivät meille esittäytyneet. Kauniilta ne silti näyttivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Niin kiva juttu tuo Lux Hki, talven piristys!
   Hetken mietin että laittaako Lux-kuvia ollenkaan tänne blogiin kun Instassa niitä kovasti jo ollut, mutta tosiaan - eiväthän kaikki käytä Instagramia.

   Melkein tekisi mieli sitä kyllä suositella: niin ihana paikka IG, olen aivan hurahtanut ;-)

   Poista