27.12.2012

Topi Saha on aarre

Joulunpyhät kuuntelin Topi Sahan ensilevyä Verta ja lihaa. Tässä nuoressa miehessä on sitä jotain!
Hienoa, pienimuotoista ja rehellistä musiikkia, merkitykselliset vahvat sanat, suora katse ja pehmeä ääni.
FF tykkää :-)


Näin HS / Tero Salonen:

"Dave Lindholm, Tuomari Nurmio, Hiski Salomaa, J. Karjalainen ja kumppanit ovat ammentaneet trubaduurien perinteistä ja luoneet suomalaiseen musiikkiin vuosikymmenien saatossa upeita perintöjä vaalittaviksi.
Niinpä kriteerit ovat korkealla, kun uusia trubaduuriyrittäjiä saapuu soittoinensa, kertomuksinensa ja levyinensä. Moni heistä ei kerta kaikkiaan pysty tasolle, jota tämän laadukkaan perinteen pohjalta odotetaan. Heidän laulujensa tarinat jäävät usein ohuiksi, kielikuvat kompasteleviksi ja kappaleiden maailmat pienissä piireissä pyöriviksi, vaille tunnetta laajemmasta kosketuksesta ja ymmärryksestä.
Topi Saha on uusi trubaduurikokelas, vasta ensilevynsä tehnyt ja lähes tuntematon 23-vuotias nuorimies. Hän sanoo oppineensa soittonsa lapsuudenmaisemissaan Kaustisten kesäöissä ja matkanneensa kitaran kanssa leipäduunien perässä maamme raitteja.
Hän yhdistää musiikissaan uusvanhaa angloamerikkalaista folkkia ja klassista asennetta miehestä, kitarasta ja nuotiosta. Ja Sahalla ovat asiat kunnossa: huuliharppu, akustinen kitara ja muu pienieleinen soitto toistaa kauniita melodioita ja hänen tarinansa ovat kirjallisesti mehukkaita. Hänellä on persoonallinen oma ilmaisu.
Verta ja lihaa on enemmän kuin lupaava ensilevy. Saha lataa lauluihinsa kiehtovia jännitteitä. Hän laulaa rakkauden kiemuroista, luopumisesta, korkeammista voimista, haavoittumisen hetkistä, peloista, nuorista unelmista eikä hän pelkää kosketella tabujakaan.
Karuus ja rauhallisuus korostavat teiden pölyjen tarttuneen lahjakkaaseen mieheen. Tälle ansiokkaalle ensialbumille on seuraaja jo tekeillä. "

Tässä tuubista löytynyt maistiainen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti