8.11.2018

Matkalla Mian kanssa


Pahoittelut tahattomasta kirjoitustauosta. Ankara flunssa ja tietenkin sen päälle vielä teknisiä ongelmia, mutta nyt näyttää jo valoisammalta.
Aika oli varattu influenssarokotusta varten,  mutta pöpö ehti ensin. Tarkoituksena ottaa piikki kuitenkin, kunhan olen varmasti parantunut tästä.

Mutta nyt mukavampiin aiheisiin. Sänkypotilaana oli kerrankin aikaa lukea ja sattui niin mukavasti että muutama kiinnostava kirjavaihtoehto oli käsillä. Tuumailin Leena Krohnin, Antonella Cilenton ja Mia Kankimäen välillä ja päädyin viimeksi mainittuun. Nyt on luvassa suitsutusta. Mia Kankimäen arvoituksellisesti nimetty kirja: Naiset joita ajattelen öisin tempaisi minut mukaansa heti alkumetreiltä. Hypättiin Afrikkaan ja Karen Blixenin maailmaan. Olet varmaan nähnyt elokuvan Minun Afrikkani (Meryl Streep ja Robert Redford)? Muistelen että vuosien mittaan olen nähnyt sen jopa kolmesti ja Mian kirjaa lukiessani tuli vahva tunne että pakko katsoa se taas (nyt uusin tarkemmin silmin). Blixenin kirjatkin tuttuja  kaukaa, joten Mian Afrikkaan oli helppo solahtaa mukaan. Itse asiassa aivan mahtava elämys lukea hänen sujuvaa, upealla tavalla tietoa ja proosaa ja kaikkea yhdistelevää tekstiään. Tuntui että matkustan, opin, viihdyn ja voimistun – kiitos hienosta matkasta ja terveisiä ihana Mia!

Muutama sivu on kirjasta vielä lukematta, mutta viivyttelen ja nautiskelen - ei millään raaskisi lukea kirjaa loppuun. Jännä ilmiö sekin että lukemisen edistyessä yhä vahvemmin tuli tarve kurkkia kuvia & tietoa netistä. Ja kyllä, matkan edistyttyä esim. Firenzeen oli jo pakko kaivaa puhelin esiin. Hullu ajatus; keskeyttää nyt erinomaisen kirjan lukeminen noin, mutta niin vain kävi. 

Sen lisäksi että Naiset joita ajattelen öisin -kirja on matka, seikkailu, sivistävä ja ilahduttava – se on myös todellinen naisen voimakirja. Lämmin suositus!

Mia Kankimäki KLIK

3 kommenttia:

 1. Olen lukenut Kankimäen 'Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin' ja koin sen aavistuksen raskaaksi luettavaksi, enkä oikein tiedä miksi. Mutta tämä kuulostaa niin koukuttavalta että on hankittava tämä itsellekin.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo vielä lukematta, mutta tästä erittäin ilahduttavasta kokemuksesta innostuneena laitoin tilauksen kirjastoon saman tien. Terkkuja!

   Poista
 2. Tää oli ihana - en voi käsittää miten joku voi kirjoittaa niin kauniisti, aidosti, rennosti ja koskettavasti?

  Iloa ja ihanaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista