17.4.2018

Kukkamerta, kaninkoloa ja muita tunnelmia Kevätmessuilta


Tuntuu että tänä vuonna kevät on myöhässä ja säät vaihtelevat kovasti. Lauantaina oli kesä ja sunnuntaina kevät, maanantaina melkein kuin sateinen syksy. Yöpakkasia ja tuulilasiakin on saanut jäästä raaputtaa. Melkoisia haasteita lämpötilanvaihtelut myös pukeutumisen suhteen.

Takuuvarma startti kohti kesää oli kuitenkin Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa 12. – 15.4. Messukokonaisuuteen kuuluivat seuraavat viisi tapahtumaa: Kevätpuutarha, Oma mökki, Oma koti, Sisusta ja Lähiruoka & luomu, lisäksi kiinnostavia tietoiskuja ja kukkasidontakilpailu & -näytöksiä. Tässä messutunnelmia:

 


Kuutoshallin keskellä sijaitsevan Ideapuutarhan teemana tänä vuonna oli Liisa ihmemaassa. Sadunomaista, iloista ja värikästä. Oli Hullu Hatuntekijä, Irvikissa ja tietenkin Kani, joka kutsui hyppäämään mukaan. Toteutus oli hauska ja kekseliäs, mutta viime vuoden herkän taiteellinen Ideapuutarha oli mieluisampi. 

Sadun kärpässienet, pelikorteista tehty kattokruunu, kukin koristellut istuimet, kelloseinä ja huovasta valmistetut korkeat jättikukat varsin komeita,  - vaan vieressä olevat oikeat kukat ja kasvit veivät kyllä voiton.


Niin tykkään Kevätmessuista että olin siellä jopa kahtena päivänä. Paljon innostavaa katseltavaa, hyviä ideoita ja ah, se kukkapaljous! Valtava kukkahimotus tietenkin iski ja sain moneen kertaan itselleni muistuttaa yöpakkasista yms, jotten olisi lähtenyt messuilta suurten kukkakantamusten kanssa. Malttia malttia!

Maisemasuunnittelija Eva Wuiten aiheena olivat trendikkäät ja helppohoitoiset istutukset. Kuulin että upea ja karismaattinen Eva on avaamassa Gardenliving-kukkatalon & puutarhamyymälän Espoon Mankkaalle 10.5 - täytyypä piipahtaa!

Gardenliving KLIK

8 kommenttia:

 1. Toi ideapuutarha on ollut kyllä makee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska ja värikäs, varmasti myös lasten mieleen.

   Poista
 2. Hienoja messukuvia :) Mukavaa viikon jatkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Me käytiin tilaamassa mm. iso lasti Metsäpirtin multaa. On ukkelin mukaan parasta:) Kuuntelin mm. mielenkiintoista juttua ruukkukasveista. Kuulin ihan uusista kasveista. Täytyy saada ukkeli luopumaan iänikuisista pelakuista ja samettiruusuista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multahommia teillä siis luvassa. Ja joo tosi hyvä huomio; niin helposti sitä valitsee ne tutut turvalliset ruukku/kesäkukat. Mitä kukkia muuten suunnitelmissasi?

   Poista
 4. Tuolla oli niin paljon kaikkea kaunista. Todella upeat messut, joista jäi hyvä mieli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ajatukset minulla <3. Pitkän talven jälkeen se vehreys, kukkameri ja puurarhaunelmat - niin ihanaa!

   Poista