16.10.2017

Aurinkoinen teatteri ja upeita joulumakuja

Viime viikolla pääsin kurkistamaan pitkän ja perusteellisen remontin läpikäyneeseen Helsingin Kaupunginteatteriin ja samalla maistelemaan HK:n jouluherkkuja. Sade oli tiessään, syysaurinko paistoi ja rakennuksen arkkitehtuuri pääsi oikeuksiinsa. Kaunista!




HK:n jouluherkkuihin kuuluu tietenkin kinkku, joka tällä kertaa kuorrutettiin liekittämällä. Alla HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho näyttää mallia.

Ihania olivat kaikki maisteltavat ruoat. Lautasella kinkun lisäksi herkkutatti- ja omenatäytteistä porsaan sisäfileetä, HK Maakarit Joulumakkaraa, punajuurisinappia, Bistro -bataatti-inkivääripaistosta ja aivan superhyvää -punajuuri-vuohenjuustopaistosta. Molemmat paistokset ovat kauden uutuuksia ja ihastuin niiden makuihin heti. Puolukkasinappi - herkullinen ja hauska yllätys sekin. Kuvassa alaoikealla rosollin "päivitetty versio" eli punajuurimousse, suolakurkkua ja paahdettua pekonia.

Jäkiruoaksi banaani-pekonikakkua ja haudutettua teetä. Kyllä, pekonia! Kenties erikoinen aines kakkuun - mutta ah, niin hyvää!

Tässä vielä Samin mainion puolukkasinapin resepti:
  • 1 dl puolukkasurvosta
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl Dijon-sinappia

Kiitos kutsusta HKScan ja Helsingin Kaupunginteatteri.

6 kommenttia:

  1. Kaikki näyttää aina niin hyvältä kun aurinko paistaa :) Upea tila!
    Ihanaa viikkoa sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, auriningonvaloa saisi mielellään olla useamminkin 🍁😎

      Poista
  2. Mä kyllä odotan, että pääsee syömään kinkkua. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja kinkun lisäksi laatikot - nams😘!

      Poista
  3. Oi joi, tuo rosollin päivitetty versio vois olla maukasta. Ja tuo kakku :) Tykkään kyllä melkein kaikesta missä on pekonia :)

    VastaaPoista