15.9.2017

Habitareterveisiä osa 2 ja Signals-trendinäyttely
Habitaressa on tänäkin vuonna erittäin mielenkiintoinen Signals-trendinäyttely. Signals pohtii sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä, kurkistaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin sekä megatrendeihin.

Osastolla kannattaa viettää aikaa ja unohtaa kiirehtiminen. Itse istuskelin hyvän tovin vaaleanpunaisessa keinutuolissa ilmapiiristä ja yksityiskohdista nautiskelemassa. Ilahduttava osasto! 


Näyttelyssä on neljä hauskasti, rohkeasti ja innovatiivisesti sisustettua huonetta:

OFFLINE – Digitaalisuuden megatrendin vastatrendinä arvostetaan omaa aikaa, intuitiota, käsintehtyjä tuotteita ja pehmeitä arvoja.

ONNI – MILLÄ LASEILLA KATSOT? – Subjektiivinen näkemys elämisestä tekee kaikkien kodeista erilaisia ja persoonallisia. Maailma muuttuu hiljalleen ja samalla myös arvot ja kulutuskäyttäytyminen muuttuvat. Mikä on kodin rooli onnellisuudessa?

AGE LESS ( ei siis AGELESS ) pohtii fyysisen iän merkitystä asumisessa esimerkiksi, miten väestön ikääntyminen näkyy kodissa ja estetiikassa. Ikäkonventiot ovat murenemassa.

SATTUMA – Sattuma vaikuttaa asuinpaikkaan, kumppanin löytymiseen, kodin perustamiseen ja hankintoihin, sillä elämä tuo yllätyksiä eikä kaikkea voi kontrolloida. Onneksi.Tämä ihastuttava valaisinryhmä on toteutettu kierrätetyistä valaisimista jotka on uudistettu Eurokankaan tuottein. Nättiä!
         

AGE LESS -huoneessa huomioni kiinnittyi näihin moderneihin ja kivannäköisiin apuvälineisiin. Todellakin, miksi miksi vanhemmalle väelle tai liikuntarajoitteisille tarkoitettujen apuvälineitten pitäisi olla rumia tai sairaalamaisia? Näissä kivasti muotoilluissa on väriä ja iloa. Läppäri pöytätasolle ja liikkeelle, tai vaikka sukkakudin lankoineen koppaan ja eteenpäin!Kuvanäpsäykseni ei valitettavasti tee oikeutta tälle useista vihreän sävyistä koostuvalle tapetille. Huomaa myös akustiikkalevy vasemmalle - sekin voi olla noin kiehtovan näköistä.

Signals-näyttelyn ovat suunnitelleet trendianalyytikko Susanna Björklund sekä muotoilija Sisse Collander.

Habitare 13-17.9.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Hyviä messuja, jos olet menossa!

Seuraa minua: Bloglovin' Pinterest Instagram

6 kommenttia:

 1. Kaikkea kivaa olet koonnut tähänkin postaukseen. Lamppufanina katse kiinnittyi erikoisiin lampunvarjostimiin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo valisinryhmä, erilaisia mutta yhdesssä ihania :-)

   Poista
 2. PÖH....miksi me ei törmätty messuilla... :) harmi oltaisiin voitu käydä vaikka kaffella. Kivat messut ja mietin tässä vielä menen piipahtamaan. Signals vei taas sydämen ja sielun. Upeita yksityiskohtia ja ja ne värit!!!

  Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan, noh paremmalla onnella ensi kerralla!

   Poista
 3. Kiitos näistä taustatiedoistakin! 💛 Osa oli mennyt mulla ihan ohitse. Mä vissiin keskityin vaan bongailemaan lapsuudenkodista tuttuja tavaroita.😊

  VastaaPoista