7.8.2017

Vihreäsilmäinen kaunotar varjossa ja viehättävä pikku Parga

Viikonloppukin meni taas sateisissa merkeissä, voi harmitus. Otetaanpa piristykseksi kurkistus heinäkuiseen kesälomaviikkooni Kreikan Pargassa.

Tällaisia katunäkymiä söötissä Pargan kylässä. Lämmintä riitti, välin jopa 38 astetta, joten pidemmät kävelyreissut kannatti ajoittaa aamuun tai iltaan. Portaita pitkin pääsi ylös satamaa vartioivalle vanhalle linnakkeelle, josta komeat maisemat.

Vihreäsilmäinen kissakaunotar loikoili varjossa.

Varsin kuumaa viikkoa sopivasti viilentämään osui kaksi pilvistä päivää. Toisena niistä lähdettiin retkelle Ali Passan linnoitukselle korkealle vuoristoon. Linnoitus oli melko huonossa kunnossa, mutta ne maisemat!Pienellä merimatkalla komeita kallioita ja tällainen valkohiekkainen privaattiranta, wau.


Pargaa voin kyllä suositella; viehättävä pikku paikka manner-Kreikassa!


10 kommenttia:

 1. Vielä joskus mennään miehen kanssa tonne, monta kertaa on jo ollut hilkulla varata matka, mutta sitten on mietitty, että onko meille viikoksi liian pieni paikka ja tympäännytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pieni paikka, mutta kiva sellainen. Löytyy basaarikujia, nätti satama, paljon tavernoja ja uimaranta ihan vieressä. Sataman pikku paateilla pääsee kätevästi retkille ja koska mantereella ollaan, niin bussillakin.

   Poista
  2. Jos haluaa viettää ja viettää aikaa yökerhoissa, silloin Parga on väärä paikka. Parga on lähinnä paikallinen kylä, ei mikään hotellikylä. Kauniista maisemista ja kivoista retkistä pitäville Parga on sopiva lomapaikka.

   Poista
 2. Olin jo varaamassa kesälle meille matkaa Pargalle, mutta sitten luin kommentteja, että olisi jopa tukahduttavan kuuma heinäkuussa, mitäs sanoisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kuumaa, noin 38 astetta, mutta varjoon vain keskipäivällä ja kovasti uimista. En kokenut tukahduttavaksi, pieni tuulenvire mereltä kyllä yleensä.

   Poista
  2. Sekä heinä että elokuussa on kyllä aika kuumaa. Mutta niinhän se on missä vaan Välimeren seudulla. Kylässä on useampia uimarantoja joten veteen vaan vilvoittelemaan. Pari vuotta sitten oli Pargassa syyskuun alussa plus 40 astetta. Hotellin allasbaarin seinustalla on lämpömittari. Menin tarkistamaan ,näytti plus 40. Mitään pitkiä kövelyreissuja ei viitsinyt tehdä keskipäivällä. Kesäkuu ja syyskuu ovat parhaita kuukausia lomailuun. Taannoin oltiin lokakuun alussa ja se oli hyvä ajankohta ainakin silloin.
   Raija

   Poista
 3. Maisemien lisäksi Kreikassa, ihailen aina veden väriä. Se on niin kauniin vihreänsinistä.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Kreikan meri on lempiasioitani! Kivaa viikkoa myös sinulle ja hei, aurinkokin taitaa jo pilkistää.

   Poista
 4. Kuvat tuovat muistoja mieleen. Tehtiin mieheni kanssa häämatka Pargaan 19 vuotta sitten (onpa siitä kauan!). Tehtiin sieltä retki Korfuun, josta tykkäsin tosi paljon; sen vanhasta kaupungista ja keisarinna Sissin kesähuvilasta Achílleion palatsista.

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo rustiikkiset kuvat. Kovin ovat tuttuja minulle monen reissun perusteella.

  VastaaPoista