15.8.2017

Korut, kesä ja kaapit - pieni katsaus lukupinooni

Tarkoituksena oli varsinkin lomalla lukea koko pino kivaa ja kiinnostavaa kirjallisuutta, kun kerrankin on aikaa, mutta pöh..valitettavan vaatimattomaksi "saalis" kyllä jäi...Korujutut kiinnostavat aina. "How to wear jewellery" on helppolukuinen pieni kirja jossa hyviä korujenkäyttövinkkejä ja muistutuksia. Esimerkiksi rintaneulat; niin monikäyttöisiä ja hauskoja - miten olinkaan ne voinut taas unohtaa sinne korurasian uumeniin!

Tässä muutamia rintaneula-aareistani:

Puiset ovat Aarikkaa, tuo palloin koristeltu Olos-rintaneula erityinen suosikkini :-).
Philip Teirin katseeseen jäin jotenkin kiinni Image-lehden artikkelissa. Tällä tavalla maailma loppuu -kirjassa on melankoliaa ja eleettömyyttä, hyvä lukuelämys.Ilana Aallon kirja "Paikka kaikelle" on vielä kesken. Kyseessä ei olekaan vain Konmaritusta eli kodin raivaamista, vaan painavaa tietoa mm. siitä, miten ja miksi kaappimme ovat täyttyneet. Ilahduin heti kovasti alkupuolen luvusta jossa valaistiin suomalaisten kotien astiahistoriaa.

Ote Paikka kaikelle -kirjasta. Mielenkiintoista! - näin siis selittyy se, miksi Arabian Teemaa/Kiltaa/Muumimukeja on Suomi pullollaan :-)

Lopuksi nolo tunnustus... Miki Liukkosen kirja "O" viipyili pitkään lukulistallani, mutta tuo massiivinen sivumäärä 858 sai pupun pöksyyn. Aloitin ja joo, keskenhän se sitten jäi. Voi minua!

Oletko löytänyt hyviä kirjoja viime aikoina ja onko sinulla Teema/Kilta/Muumi-astioita?

Seuraa minua: Bloglovin' Pinterest Instagram

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo värikäs mehiläis/kimalaiskoru! Näyttäisi kuin se olisi myös tuon korukirjan sivulla :) Mä en oikein osaa käyttää varsinaisia rintakoruja, mutta tuo Aarikan pallokoru seilaa mulla takista toiseen, tietty harmaana ;) Huovutettuja tai muita heijastinkoruja käytän myös, niin takeissa kuin laukuissakin.

  Jos en väärin muista, niin Ilana Aalto aloitti yhdessä toisen ammattijärjestelijän, Eveliina Lindellin kanssa minimalismipelin toissa vuonna. Sitä minäkin pelasin ja luovuin turhasta roinasta :) Viimeistään siitä lähtien mun on ollut helppo luopua kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Viime syksynä myin lähes kaikki kirjani (paitsi taide-, luonto- ja käsityöaiheiset), joka vapautti kirjakaapin mökille astiakaapiksi ja sain myytyä edellisen takaisin ystävälle, jolta sen ostin. Kierrätys kunniaan! :D
  Kirjoista luopuminen oli nyt helppoa, koska en aivoammani vuoksi pysty keskittymään lukemiseen, enkä muutenkaan lukisi samoja romaaneja uudelleen, kun koko ajan julkaistaan lisää. Mulla on kuunteluoikeus Celia-kirjaston äänikirjoihin, mutta niihinkin on vaikea keskittyä, joten kuuntelen huomattavasti vähemmän kuin tahtoisin ja verrattuna siihen, miten paljon ennen luin. Mutta tällä hetkellä on meneillään Paula Hawkinsin Nainen junassa, jota kuuntelin mm. samalla, kun poimim mustiaviinimarjoja mökillä :) Juna-teema liittyi myös yhteen viimeisimmistä kuuntelukokemuksistani ja voin todellakin suositella Jean-Paul Didierlaurentin kirjaa Lukija aamujunassa. Aivan ihana! Tykkäsin myös Eppu Nuotion ja "en muista nimeä" kirjasta Nainen parvekkeella.

  Teema-lautasia käytämme päivittäin arkiruokailussa, värinä oliivinvihreä (sellainen vanhempi). Muumimukeja löytyy älytön määrä, vaikka niistäkin olen viime aikoina luopunut myymällä ja antamalla lahjaksi. En ymmärrä, miksi lähdin mukaan niiden keräilyhömpötykseen, kun en edes tykkää kaikista mukien aiheista tai väreistä�� < tuossa on se irvistys-emoji, jos ei näy ;)
  Kivaa viikonjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi ja kommenteistasi! Kiva kun meillä samanlaiset pallo-neulat. Amppari oli tosiaan unohtunut korulaatikon pohjalle, mutta nyt päärin ottaa sen taas käyttöön - myös tuon toisen kimmeltävän pörriäisen.

   Muistan kun aloitit raivaamisen - tarkoituksena oli seurata jalanjäljissäsi...mutta vaiheeseenhan se jäi, voi minua. Hieno juttu että olen saanut noin paljon aikaiseksi, ihailen.

   Ihanaa perjantaita sinulle!

   Poista
 2. Muumimukeja minulla on 26 kappaletta, mutta muuten en keräile mitään erityisesti. Paljon olet kyllä lukenut.
  Ihanaa tiistaita sinulle ❤️

  VastaaPoista
 3. Miten iiiiihania rintaneuloja❤❤❤❤mä sain tästä nyt hyviä lukuvinkkejä..kiitos🌹Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Aarikkaa lukuun ottamatta hieman hassuja, mutta minusta hassut ovatkin juuri kivoja :-)

   Hyvää viikonlopun odotusta ja terkkuja!

   Poista