10. heinäkuuta 2018

Rauhallista kauneutta ja outoja kuvakulmia

Terveiset kesäisestä Porista. Joskus kauan sitten olen käynyt Yyterissä, mutta itse Pori oli jostain syystä jäänyt paitsioon. Nyt tarjoutui mahdollisuus pikkuisen tutustua ja ensivaikutelma on onnistunut.

Keskustasta aivan umpimähkään suunnistin horisontissa näkyneen kirkontornin suuntaan ja se olikin hyvä valinta, päädyin jokirantaan. Kaunis kirkkopuisto veistoksineen oli erinomainen aloituspaikka.
Vaikuttava veistosryhmä ja sankarimuistomerkki on Mannerheimin ratsastajapatsaan luoneen kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen teos In Memorial vuodelta 1952.

Jatkoin matkaani rantaa pitkin. Ostin jäätelön, ihailin jokimaisemia ja löysin tieni pienelle sillalle joka yllättäen veikin minut legendaariselle Kirjurinluodolle.


Takasintulomatkalla minua vielä tervehti Eila Hiltusen teos Polyfonia vuodelta 1987. Voimakas ja komea 3,5 metriä korkea terästeos, mutta apua - myöhemmin vasta huomasin, että tästä kuvakulmasta näyttää kuin hahmo pyllistäisi ja samalla katsoisi olkansa yli. Voi ei, kylläpä tuli napattua kuva oudosta kulmasta ;-)

Onko Pori sinulle tuttu ja olisiko hyviä vinkkejä visiitin arvoisista paikoista siellä?

2 kommenttia:

  1. Hehe toi vika kuva näyttää kyllä selvältä pyllistykseltä. :D Mutta taidetta voi katsoa monesta kulmasta.. ;)

    VastaaPoista
  2. Minullekin tuli mieleen tuosta kuvakulmasta Pin up tyttönen :)
    Kauniita kuvia <3

    VastaaPoista