10.8.2016

Korot kopisten kulttuuriviidakkoon - aikuinen nainen lukee ja inspiroituu


Nyt kun väki alkaa pikku hiljaa palata ihmisten ilmoille mökeiltä ja laiturin nokasta, ajattelin vinkata kivasta kirjasta. Katja Jalkasen ja Aino-Maria Savolaisen: "Korot kopisten - Käytännön opas kulttuuriviidakkoon" on iloista ja inspiroivaa luettavaa.


Museoissa käyn, varsinkin nyt Museokortin myötä, elokuvat ja valokuvanäyttelyt ovat ikisuosikkejani... mutta entäpä vaikkapa ooppera ja baletti? Rento ja kivasti kirjoitettu opas houkuttelee tutustumaan myös niihin.


Kirjassa myös hauskoja testejä, värityskuva ja viehättävät nostalgiset Ystäväni -kirjan sivut, joilla tunnetut alan asiantuntijat mm. ihana Markku Pölönen kertovat salaisuuksiaan. Mukava oli lukea myös kulttuuritilaisuuksiin pukeutumisesta.

Oi oi, Ystäväni-kirjat - muistatko vielä?

11 kommenttia:

 1. Ystäväni -kirjat:) Ne oli niin tärkeä juttu silloin joskus...tuota..noin 45 vuotta sitten...Ne olivat ihania aarteita silloin. Mahtaakohan nykypäivän lapset harrastaa Ystäväni -kirjoja ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloisia muistoja! Tämän päivän lapsilla taitaa olla aivan uudenlaiset jutut ;-)

   Poista
 2. Ystäväkirjat oli ihania. Mikä on haaveammattisi? Opettaja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, jostain syystä en ollenkaan muista omaa haaveammattiani..

   Poista
 3. Muistan, niitä kirjoiteltiin aina ennen tunnin alkua. :)

  VastaaPoista
 4. Kirjan visuaalinen ilme houkuttelee lukemaan :) Ainakin vielä muutama vuosi sitten meidän tytöt kovasti täyttelivät ystäväkirjoja. Toki niiden kysymysten sisältö on hieman muuttunut, ymmärrettävästi tämän päivän muksujen elämänsisältöä vastaamaan. Oma lapsuusaikainen on säästössä, sitä on mukava lukea ja muistella ystäviä ja sukulaisia, joista osa ei ole enää itsestään kertomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä kirja on kivasti kirjoitettu ja koottu. Tykkäsin. Mukava kuulla että sittenkin vielä Ystäväkirjoja ollut käytössä muutama vuosi sitten, luulin että ne olivat jo jääneet unholaan.

   Poista
 5. Kiitos kirjavinkistä - tuo olisi ihan minun kirjani. Sitten kun taas uskaltaudun kasvohalvauksessa vaurioituneelta silmältäni lukemaan. Eli hyvin pian;)
  Kulttuurinälkäkin on sairastaessa kasvanut ja syksyllä on otettava itseään niskasta kiinni!
  Ihania elokuun päiviä ja toivottavasti myös kulttuurielämyksiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, hienoa kuulla että pääset pian taas luku- ja kulttuuripuuhiin. Suloista syksyä!

   Poista
 6. Onpas mielenkiintoisen ja hauskan kuuloinen kirja! Tämä täytyy saada käsiinsä ja katseltaksi. Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista