22.4.2016

Keväinen Kappeli kutsui

Vuonna 1867 rakennettu Kappeli on yksi Helsingin helmistä. Tämä Esplanadin puistossa sijaitseva historiaa viehättävästi henkivä ravintola ( myös kahvila, baari ja tietenkin,  - terassi! ) tuntuu aina olevan loistovalinta.

Keväällä / kesällä Kappelin terassi on legendaarinen tapaamispaikkapaikka; lasi viiniä ja kuulumiset tyttökavereiden kanssa, samalla voi nauttia puiston kauneudesta ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Syksyllä / talvella tunnelmallisen ja kauniisti entisöidyn rakennuksen estetiikka nousee esiin - vaativammatkin ulkomaan illallisvieraani ovat olleet ihastuksissaan. Ruoka on erinomaista, palvelu kohteliasta ja mukavaa on myös puistomaisema sekä lähes merellinen sijainti Kauppatorin kupeessa.Keväisin Kappelissa juhlistetaan tietenkin parsaa. Rakkaudesta parsaan -teemaa vietetään 18.4 - 31.5 ja minäkin pääsin viime viikolla maistelemaan: niin hyvää!Upea katto ja mitkä kristallit!


Harvinaista herkkua: me kutsuvieraat saimme kurkistaa Kappelin pyhimpään eli keittiöön, jonka seinää koristavat Albert Edefeltin (1854-1905 ) sekä Osacar Leinehin ( 1846-1919 ) maalaukset oluenkeksijä Gambrinuksesta ja Rouenin kaduista.

Pidätkö parsasta ja onko Kappeli tuttu?

10 kommenttia:

 1. Parsa on kyllä hyvää ♡
  Kappeli on aivan ihana paikka!

  VastaaPoista
 2. No hei, taas yhteinen suosikki!

  Parhaimmillaan Kappeli on minusta kylmänä pakkaspäivänä, jolloin siellä voi juoda teetä, kuunnella oikeaa pianomusiikkia (onkohan se vielä torstaisin?) ja kuvitella olevansa 1900-luvun alun keisarillisessa Pietarissa!

  VastaaPoista
 3. Kappeli on ihana! Ja parsa kyllä myös:)

  VastaaPoista
 4. Aikamoisessa paikassa tollaisia taideteoksia!

  VastaaPoista
 5. Näyttääpäs ihanalta paikalta. Pitää kyllä joku kerta mennä käymään ja parsa on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Vähintään terassi- tai kahvipiipahdus Helsingin reissulla <3

   Poista