6.1.2020

Kaamoksen kaunistus - LUX Helsinki 4.-8.1

Vuosittain järjestettävä valofestivaali LUX Helsinki on taas täällä.  Piristystä kaamokseen ja tähän erikoiseen, pk-seudulla lumettomaan talveen tuova festari on levittäytyy tällä kertaa Senaatintorilta Kaisaniemenpuistoon ja sieltä Helsingin Kaupunginteatterille.

Kävijämäärä on kasvanut huimasti vuosi vuodelta ja vinkkinä sanoisin että ei varmaan kyllä kannata mennä avajaispäivänä jatkossakaan. Joo, jonoa oli kovasti varsinkin kahteen sisäpihalla sijaitsevan teoksen luo ja  harmikseni nuo kaksi jäivät sitten näkemättä. Mutta hieno festari kuitenkin ja 2,5 km pituisena reitti juuri sopiva iltalenkiksi.

Tässä kuvaterveisiä festareilta:

Kaisaniemen kentällä Large Fire Tornado (Ivo Schoofs) oli komeata katseltavaa; elävää, korkeuksiin kohoavaa pyörteistä tulta värien kirjossa.


Kaisaniemen puisto oli muuttunut lyhtypuistoksi ja Jere Suontaustan pikkuinen peilipöllö (Bubo speculus) istuskeli puussa Kaisanimenrannassa.

Isoista valokirjaimista koostuva ja veden pintaan heijastuva Meri Ekolan Magic Mirror oli yksi suosikeistani. Taustalla kauniisti valaistu kaupunginteatteri.

Tuomiokirkko oli upea näky projisointitekniikalla valaistuna. SunWind-teoksen suunnittelija on Teresa Mar.

Kaupunginteatteri loisti vaihtuvissa väreissä; Day and Night -teoksen tekijä on Eero Helle ja musiikin Kimmo Pohjonen.

3 kommenttia:

 1. Kauniita ja vähän erikoisiakin valoteoksia.
  Ihanaa tiistaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja juttuja ja kierrätyshenkeäkin mukana. Pakko kyllä myöntää että taisin tykätä tapahtumasta enemmän kun se ei ollut kasvanut vielä väkimäärältään näin suureksi. Terkkuja ja iloa päivääsi!

   Poista
 2. Lux Helsinki on hyvä tapa aloittaa aina vuosi.
  Ei sitten törmätty tapahtumassa :D

  VastaaPoista