4.1.2018

Piristystä pimeään: LUX Helsinki -valofestivaali kutsuu

Jos liikut Helsingin suunnalla 6 -10.1 kannattaa käydä kurkkaamassa LUX Helsinki -valofestivaalin tarjontaa. Vuoden pimeimpää aikaa piristämään järjestettävä LUX Helsinki on hieno tapahtuma, joka kerää vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää. Valoa ja taidetta, sisäpihoja ja arkkitehtuuria yms, - ja vieläpä ilmaiseksi.

Voi toki käydä katsomassa yksittäisiäkin juttuja, mutta numeroidun reitin kiertämistä järjestyksessä suositellaan. Kaikkiaan yhdestätoista valoteoksesta koostuva kierros alkaa Espan puistosta: J. L. Runebergin muistomerkin ympärille on rakennettu pienten valoteosten sarja Mikrogalleria. Galleriassa nähdään kokoelma video-, valo- ja käsitetaidetta. Luin että siellä voi vaikkapa kurkistaa miltä näyttää purkkiin säilötty auringonlaskun valo.

Kohde nro 3 löytyy puolestaan Erottajan komealta paloasemalta. Matka jatkuu Kasarmitorin kautta Espan lavalle ja Senaatintorille. Tänä vuonna festivaali valaisee osan reitistään myös aamulla: Lux Aamu 10.1. klo 7–9. 

Kuvia aikaisemmista LUX Helsinki -visiiteistäni KLIK ja KLIK
LUX Helsingin sivuille KLIK 

Ajattelitko osallistua LUX Helsinkiin tai oletko osallistunut aikaisemmin?

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä:) Mä tykkään kovasti valofestivaaleista. Pääsin ihailemaan sellaista syksyllä Puolassa ja oli mielettömän upea:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Tytär ainakin sanoi tuolla käyvänsä.
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tämä kiinnostaa tänäkin vuonna! Mä oon jopa yksin ja kovissa pakkasissa käynyt kiertelemässä Luxin muutamanakin vuonna... Tänä vuonna ei taida paukkupakkaset osua tähän valotapahtumaan ja tiedä vaikka tällä kertaa saisin matkakaverinkin mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3! Ja pahoittelut teille kommentoijille vastausviiveestä, vähän teknisiä ongelmia ollut minulla.

   Poista