12.7.2017

Levähdyspaikka kaupungin hulinasta - Ateneum Helsinki

Museokortti on opettanut minulle uudenlaisia tapoja nauttia taiteesta. Lähialueen museovisiittiin ei välttämättä tarvitsekaan varata montaa tuntia, vaan sinne voi myös piipahtaa noin vain ja/tai käydä katsomassa näyttelyn useampaan otteeseen/ osissa.

Ateneum on keskeisen sijaintinsa vuoksi erityisen hyvä piipahduksiin ja kauniin arkkitehtuurinsa ansiosta yksi lempipaikoistani. Rakennus on ihastuttava myös ilmapiiriltään ja yksityiskohdiltaan, levollinen keidas kaupungin hulinan keskellä.

 Lattia.

 Seinät ja katto.

Kurkistus alakertaan.

Alvar Aalto -näyttely jatkuu 24. syyskuuta saakka.

Valoa tulviva lukusali.


Atenemin sivuille KLIK

12 kommenttia:

 1. Hyvä muistutus:) Tuosta ravaan joka työpäivä ohi silmät ummessa;) Viimeksi tuli käytyä sisätiloissa ehkä 3 vuotta sitten...:)

  VastaaPoista
 2. Näin museoalalle pyrkivänä ihmisenä on kyllä pakko tuulettaa tätä postausta! :D Ateneumin rakennus on tosiaan todella kaunis. Museokaupoissa on aina kaikenlaisia kiinnostavia tuotteita, joita on myös hauska käydä kattelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi ja onnittelut alavalinnasta!

   Poista
 3. Mä tykkään myös käydä Ateneumissa.Rauhoittava paikka Helsingin sykkeessä.Mukavaa heinäkuuta⚘☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Pahoittelut vastausviiveestä, lomareissut syynä.

   Poista
 4. Tunnustan, että olen käynyt vain kerran Ateneumissa.... Kävin silloin Tove Janssonin 100-vuotisnäyttelyn katsomassa. Pitäisiköhän petrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Maiju! Mutta toisaalta tiedän että aika kiireinen taidat kyllä yleensä olla...

   Poista
 5. Ateneum on ihana paikka ♥ Mietin aina mielessäni millainen opinajo tuo on aikoinaan ollut opiskella kun puitteetkin ovat jo noin komeat. Aalto -näyttely on myös huikea ja varsinkin kalustepuoli sai minut ihan sekaisin.

  Museokortti on huippu juttu! Suosittelen lämmöllä kaikille koska juuri tuo sinun mainitsemasi pistäytyminen on mahdollista. Museoissa on aina oma tunnelmansa ja viileää kuumanakin kesäpäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Mukavaa heinäkuuta Marjo!

   Poista
 6. Ateneumissa kävin viimeksi kun siellä oli Modiglianin näyttely, useammin pitäisi käydä, mutta mihin se aika kuluu, kun sitä ei tunnu riittävän oikein mihinkään. Kiva postaus ja upea on talo, saamme olla ylpeitä siitä. Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sari ja ihanaa kesää!

   Poista